Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ο ήλιος μειώνει τη διάρκεια ζωής του κορωνοϊού

Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε πως η έκθεση του ιού στην ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται ότι βοηθάει

Ο ήλιος, η υγρασία και η ζέστη μπορούν να περιορίσουν την διάρκεια ζωής του κορωνοϊού, όπως φαίνεται σε νέα αμερικανική έρευνα, στην οποία αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.



Ο λοιμωξιολόγος μίλησε κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου, για τα ευρήματα ερευνητών της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία δείχνουν πως ο κορωνοϊός αντέχει λιγότερο σε συνθήκες υγρασίας και ζέστης.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε πως φαίνεται η αντοχή του ιού επηρεάζεται από την αύξηση της θερμοκρασίας, την υγρασία και την υπεριώδη ακτινοβολία. «Σε μη πορώδεις επιφάνειες, όπως το ατσάλι, ο νέος κορωνοϊός υπό σκιά χάνει την δύναμή του εντός 18 ωρών. Σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών, η ζωή του ιού πέφτει στα 2 λεπτά» είπε.

Αντισηπτικό και ήλιος «ισχυρά» όπλα κατά του κορωνοϊού

Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε πως η έκθεση του ιού στην ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται ότι βοηθάει, ενώ οι μελέτες δείχνουν πως και το αντιστηπτικό είναι πολύ αποτελεσματικό. Συγκεκριμένα ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός SARS-CoV-2 επιβιώνει καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και σε ξηρές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365