Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Κατακόρυφη πτώση τζίρου και καθυστερήσεις στις παραδόσεις για τα καταστήματα παιχνιδιών

Πτώση του τζίρου στα καταστήματα παιχνιδιών που φτάνει έως και το 90%, διαπιστώνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου το φετινό Πάσχα

Tο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη διαχείριση των παραγγελιών από τα e-shop των καταστημάτων, όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών.


Πτώση του τζίρου στα καταστήματα παιχνιδιών που φτάνει έως και το 90%, διαπιστώνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου το φετινό Πάσχα.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών (ΣΕΒΠΠΑ), το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη διαχείριση των παραγγελιών από τα e-shop των καταστημάτων.

Αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει μιλώντας στο insider.gr, τα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν μπορούν να δεχθούν πάνω από ένα ποσοστό παραγγελιών της τάξεως του 5%, καθώς την περίοδο προ του κορονοϊού διαχειρίζονταν ένα  ποσοστό που έφτανε το 2%.

Η διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να διεκπεραιωθεί μία online παραγγελία, εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος, απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο σε σχέση με μια αγορά που θα γινόταν σε ένα φυσικό κατάστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν αρκετοί καταναλωτές κατά τη διάρκεια μίας ημέρας. Όσους υπαλλήλους και αν έχουν τα καταστήματα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά, όπως τονίζει.

Την ίδια ώρα και οι εταιρείες ταχυμεταφορών δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο των παραγγελιών όλης της αγοράς.  Έτσι σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η αναμονή για την παράδοση της παραγγελία από ένα κατάστημα παιχνιδιών φτάνει περίπου τις 10 με 15 ημέρες.

Σοβαρότερο είναι μάλιστα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερες αλυσίδες παιχνιδιών, καθώς ο όγκος των παραγγελιών είναι δυσκολότερα διαχειρίσιμος. Αντίθετα τα μικρότερα καταστήματα είναι περισσότερο ευέλικτα.

«Μπλόκαραν» τα eshop

Αρκετές αλυσίδες αναγκάστηκαν για λίγες μέρες, λόγω της υπερφόρτωσης των συστημάτων τους  να αναστείλουν προσωρινά τη λήψη παραγγελιών μέσω των eshop τους, ενώ επανήλθαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές ενόψει Πάσχα. Οι καθυστερήσεις ωστόσο παραμένουν μεγάλες όπως ενημερώνουν, ζητώντας την κατανόηση των πελατών τους για την αναμονή.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται πως η παραμονή στο σπίτι άλλαξε για λίγο τα δεδομένα στην αγορά παιχνιδιών.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι εκτός από τις λαμπάδες που πωλούνται λόγω Πάσχα, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις των παζλ που φτάνει το 300%, καθώς και των εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Από την άλλη πλευρά, όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, ελάχιστες είναι οι πωλήσεις των παιχνιδιών εξωτερικού χώρου, όπως για παράδειγμα μπάλες, καθώς λόγω της παραμονής στο σπίτι οι περισσότεροι αναζητούν παιχνίδια για δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365