Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται μείωση και πώς την κατοχυρώνουν – Οδηγός

Ποιοι έχουν δικαίωμα καταβολής του 60% των μισθωμάτων των μηνών Μαρτίου ή/και Απριλίου
Eκατομμύρια εργαζόμενοι και οικογένειες φοιτητών καθώς και χιλιάδες επιχειρήσεις που μισθώνουν ακίνητα έχουν δικαίωμα απαλλαγής από την πληρωμή του 40% του ενοικίου για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση τις τελευταίες 40 μέρες, για να στηρίξει όσους πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού.


Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο δεύτερο άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης-3-2020, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά και σε τροποποίηση του άρθρου αυτού που επήλθε με πρόσφατα κατατεθείσα στη Βουλή τροπολογία, δικαίωμα καταβολής του 60% των μισθωμάτων των μηνών Μαρτίου ή/και Απριλίου έχουν:

1) Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μισθώνουν τα ακίνητα στα οποία έχουν τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τους και είτε έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης,  είτε έχουν υποστεί δραστική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους και σημαντική πτώση των εισπράξεών τους.

2) Οι μισθωτοί στους οποίους έχει παραχωρηθεί έναντι μισθώματος η χρήση πράγματος, κινητού ή ακινήτου, ή και των δύο μαζί, που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης, και αφορά σε επιχειρήσεις που ανήκουν στις προηγούμενες κατηγορίες.

3) Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ή σε ελεύθερους επαγγελματίες που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους ή υφίστανται σημαντική μείωση τζίρου λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού, εφόσον έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις εργασίας τους. Η έκπτωση 40% ισχύει για τα μισθώματα των που τυχόν καταβάλλουν για τις κύριες κατοικίες τους.

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365