Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Δήμος Αλμωπίας: Πήρε πολύ καλό βαθμό στην διαχείριση του θέματος της Φούστανης

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Ήταν Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Τ.Κ. Φούστανης. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση έφτασε πλέον όχι απλά στην Περιφέρεια μας, αλλά στον Δήμο μας.


Μέχρι την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 ο αριθμός των κρουσμάτων στο χωριό έφτασε τα πέντε(άλλα δύο προέκυψαν μετά, οπότε 7 συνολικά τα κρούσματα και δυστυχώς μία απώλεια). Ήταν η μέρα που πάρθηκε η απόφαση από την Πολιτική Προστασία το χωριό να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Πλέον ο Δήμος είχε να αντιμετωπίσει μία δύσκολη και κυρίως πρωτόγνωρη κατάσταση. 14 μέρες μετά μπορούμε να πούμε πως ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης και οι συνεργάτες του πήραν πολύ καλό βαθμό στην διαχείριση του θέματος.

Κάθε μέρα αυτές τις 14 μέρες, Αντιδήμαρχοι και Ειδικοί Συνεργάτες του Δήμου βρισκόντουσαν στο χωριό, συμμετείχαν ενεργά στην διανομή τροφίμων και ειδών ανάγκης και βρισκόντουσαν κοντά στου κατοίκους του χωριού.

Σίγουρα οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες, αλλά μετά την αρχική κρυάδα όλα πήραν τον δρόμο τους, οι 14 μέρες πέρασαν και τα χθεσινά χαμόγελα ανακούφισης από τους κατοίκους αλλά και τους ανθρώπους του Δήμου ήταν ενδεικτικά του καλού κλίματος.

Η συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική ήταν εξαιρετική και τα εύσημα πάνε σε όλους.

Χθες μόλις τελείωσε η καραντίνα ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης μαζί με τους συνεργάτες του βρέθηκαν μέσα στο χωριό και όπως είδατε στο βίντεο που δημοσιεύσαμε οι πολίτες τον ευχαρίστησαν και του έδωσαν συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετώπισε αυτό το θέμα.

Φυσικά η ζωή συνεχίζεται, η καθημερινότητα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς σιγά σιγά, ειδικά από την στιγμή που η κατάσταση στην χώρα κάθε μέρα πάει καλύτερα. Ο Δήμος έχει πλέον να αντιμετωπίσει και να λύσει χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους, σκουπίδια, κακή κατάσταση των οδικών δικτύων και φυσικά σε λίγο καιρό ξεκινάει η αρδευτική περίοδος που πρέπει να βρει τον Δήμο έτοιμο.

Κερδήθηκε μία μάχη, αλλά ο πόλεμος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη συνεχίζεται. Και εμείς το Aridaia365.gr θα είμαστε εκεί να τον παρακολουθούμε.

ΥΓ. Το Aridaia365.gr πιστό στις αρχές του κάνει κριτική εκεί που χρειάζεται και αντίστοιχα επικροτεί τα καλά που γίνονται. Στόχος μας είναι να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι να γίνει η καθημερινότητα καλύτερη χωρίς εμπάθειες.

Μένουμε Σπίτι, λίγο ακόμα έμεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365