Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Μπάμπης Κουρτίδης: Έτσι ονομάστηκε το γήπεδο της Σωσάνδρας "Karagiann Stadion"

Διηγείται ο Μπάμπης Κουρτίδης

Διηγείται ο Μπάμπης Κουρτίδης:

Οι πολλές μέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, μοιραία κάποιες ώρες,σε κάνουν να αναπολείς,να γυρίζεις δεκαετίες πίσω και να θυμάσαι κάποια γεγονότα,που σημάδεψαν κάποια πράγματα.



Αυτο που θα διηγηθώ,είναι πως το γήπεδο του χωριού μας, πήρε αυτή την ονομασία και ασφαλώς αφορά τους φιλάθλους της ιστορικής μας ομάδας. 

Ξεκινωντας περιγράφω ποιο γεγονός οδήγησε στην παράφραση της ονομασίας του γηπέδου.

Στις 13-9-1972 ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του τότε κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης, κληρώθηκε με την Ραπίντ Βιέννης με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στη Βιέννη. Πέντε μέρες πριν, στις 8-9-72, η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Αυστρίας έγραφε σε πρωτοστηλο: Rapid in viener stadion,falt star Koudas aous? δηλ.η ραπίντ στο βιννερ στάδιο,θα σβήσει το άστρο του Κούδα; Αυτή η ατάκα μου έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό μου. 

Μετα από χρόνια ,συγκεκριμένα το 1979, παίζαμε ο Ακρίτας με τον αιώνιο αντίπαλο μας τους Προμάχους στην έδρα μας, ντέρμπι που το περίμενε όλη η Αλμωπία για την ένταση και το πάθος. Τοτε ο γράφων παρέφρασα την αυστριακή εφημερίδα ως εξής:Promahoi in Karagiann Stadion falt star Rizos aout? 

Αυτά για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία.

6 σχόλια:

  1. Μεγάλε Τσεντιλε,μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Μπάμπη ποιος Ρίζος είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολο αυτο για να γραψεις για τον παοκ? την ομαδα που πηρε καλπικο περσινο? φτανει βρε με τον παοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ομάδα είσαι εσυ;μάλλον του πρεζεμπορα.
      Έχεις διαβάσει την συμφωνία των πρεσπων;
      Διάβασε την και ξεκόλλησε λίγο απο το μυαλό σου.Ψήφισε καμια φορά σύριζα,ετσι για αλλαγή,
      αλλα ξέχασα δεν σε αφήνουν απο το σπιτι ,είστε ολοι δεξιοί,θα σε μαλώσει ο μπαμπάς .σου.Γι'αυτό μην μιλάς για στημένα,στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάν ,για τριχιά.Στημένα,Ξυλοδαρμό Τζηλου,noor 1, θέλεις να πω κι άλλα;

      Διαγραφή
  4. Μπάμπης Κουρτιδης18 Απριλίου 2020 στις 12:08 π.μ.

    Για τον φίλο που ρωτάει ποιος είναι ο Ρίζος,είναι ο Μήτσος.Τον επέλεξα στην ατάκα,γιατί την προηγούμενη ακριβώς χρόνια μέσα στους Προμάχους με δικό του γκολ βγήκαμε πρωταθλητές.Δεινος σκόρερ,σέντερ φορ ολκής,εξού και τον αποκαλούσαμε Σπενς ο Ιρλανδός,από το ονομα του στραικερ του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετά "πούλησες" την ομάδα και πηγές στους Προμαχους όπου σε γνώρισα, μικρός στο δεμας μεγάλος στην ψυχή Καλή Ανάσταση Μπαμπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365