Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αυτό είναι το νέο τραγούδι των Rolling Stones | Ακούστε το εδώ

Δείτε το βίντεο
Το πιο διάσημο, διαχρονικό και εμβληματικό συγκρότημα του πλανήτη επέλεξε την περίοδο του κορωνοϊου για να λανσάρει το νέο του τραγούδι: οι Rolling Stones δίνοντας το στίγμα της δημιουργικότητας και αντλώντας έμπνευση και από τα όσα πρωτοφανή ζούμε αυτή την εποχή κυκλοφόρησαν το “Living in A Ghost Town” (ζώντας σε μια πόλη-φάντασμα) εν μέσω πανδημίας.


Όσο και αν ακούγεται παράδοξο και άκρως αντιφατικό το να παραμένουν στο σπίτι οι θρυλικοί ροκάδες υπακούοντας στις εντολές του αυτοπεριορισμού, ωστόσο μας χαρίζουν ένα από τα πιο ωραία κομμάτια της καριέρας τους καθώς στην πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας το Living in A Ghost Town έχει κάνει ρεκόρ ακροάσεων. Ακόμα και ο σκληρός μουσικοκριτικός της Γκάρντιαν, ο Alex Petrides πρόλαβε να του χαρίσει ήδη τέσσερα αστεράκια.

Όπως δήλωσε και ο Μικ Τζάγκερ; «Ήμασταν ήδη στο στούντιο ηχογραφώντας νέο υλικό πριν το lockdown λόγω του κορονοιου, όταν συνειδητοποιήσαμε πως είχε τελικά προκύψει ένα κομμάτι που ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που ζούμε σήμερα. Δουλέψαμε πάνω σε αυτό και να λοιπόν που σας το παρουσιάζουμε! Είναι το “Living in a Ghost Town”-ελπίζω να σας αρέσει».



Ήδη έχει, επίσης, προλάβει να κυκλοφορήσει και συνοδευτικό βίντεο όπου φαίνονται οι έρημοι δρόμοι και τα άδεια σημεία μεγαλοπούλεων-του Λονδίνου, του Λος Άντζελες, του Κιότο-για να αναφέρουμε μερικές από αυτές. Η κυκλοφορία του κομματιού έγινε μία εβδομάδα αφότου τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος ερμήνευσαν το «You Can’t Always Get What You Want» από το σαλόνι του σπιτιού τους μέσω βιντεοδιάσκεψης, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην πρωτοβουλία «One World: Together At Home».

Ωστόσο η ιδέα, όπως αποκαλύπτει ο Κιθ Ρίτσαρντς «γεννήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου στο Los Angeles. Ένα χρόνο μετά, δουλεύοντας το σωστά, θεωρήσαμε πως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να κυκλοφορήσει.!».

Η αλήθεια είναι πως απ ο,τι φαίνεται η παλιοπαρέα πρέπει να πέρασε πολύ ωραία στην ηχογράφηση-κάτι που φαίνεται στο αποτέλεσμα. Οι φαν δηλώνουν ήδη ενθουσιασμένοι και ο Alex Petrides γράφει στην Guardian ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη «οχτώ χρόνια μετά από την προηγούμενη κυκλοφορία πρωτότυπου κομματιού από το συγκρότημα-αν και τόσος χρόνος μεσολάβησε ανάμεσα στην εμφάνιση του πρώτου τους άλμπουμ και την άφιξη του Sticky Fingers-και 15 χρόνια από το τελευταίο τους άλμπουμ με ακυκλοφόρητα τραγούδια το A Bigger Bang να έχουμε νέο τραγούδι. Είναι γνωστό πως το raison d’etre, ο τρόπος ύπαρξης των Rolling Stones είναι το να γεμίζουν στάδια και δεν έχουν ανάγκη από νέα άλμπουμ για να τις συνοδεύουν».

Να όμως που οι άοκνες πέτρες που εξακολουθούν να κυλούν μας έκαναν το πιο ωραίο δώρο εν μέσω κορονοιου λαμβάνοντας ήδη ατελείωτα μηνύματα αγάπης και ενθουσιασμού. Όπως δήλωνε και ο αξεπέραστος μπασίστας του συγκροτήματος Ρόνι Γουντ: «Δεν μπορούμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για τα μηνύματα αγάπης σας. Νομίζω πως η μελωδία του κομματιού θα σας ‘στοιχειώσει’, με την καλή έννοια!»

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365