Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΟΑΕΔ: Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου για τα 400 ευρώ των μακροχρόνια ανέργων που δεν έχουν δηλώσει IBAN

Διαβάστε λεπτομέρειες

Την παράταση έως και την Κυριακή 10 Μαΐου της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).


Έτσι, δίδεται η δυνατότητα σε 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 3 Μαΐου, που έληγε η αρχική προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ, 120.000 (71%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Από τους 48.000 (29%) δικαιούχους που δεν έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει IBAN:

Στους 23.000 (14%) δικαιούχους που έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, τα 400 ευρώ θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από αύριο.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση IBAN.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης, επικαιροποίησης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: (ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365