Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Το κόλπο που θα απογειώσει τη σεξουαλική σας ζωή σε 10 λεπτά!

Διαβάστε λεπτομέρειες

Ένα δεκάλεπτο μασάζ ποδιών μπορεί να γίνει ο δρόμος για την καρδιά του αγαπημένου σας προσώπου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πίεση και το τρίψιμο των πελμάτων προκαλεί αύξηση της ωκυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνης της αγκαλιάς, του έρωτα και της αγάπης.


Στη μελέτη, 40 ενήλικοι άντρες υποβλήθηκαν σε 10λεπτο μασάζ ποδιών, είτε με το χέρι, είτε με συσκευή μασάζ.

Τα δείγματα αίματος που λήφθηκαν πριν και μετά το μασάζ, μέτρησαν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης που απελευθερώνεται από το σώμα κατά τη διάρκεια του τοκετού και του θηλασμού, όταν αγκαλιάζουμε κάποιον, καθώς και κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Τα επίπεδα της ωκυτοκίνης είχαν αυξηθεί στο αίμα έως και 51% μετά το μασάζ με τα χέρια, σε σύγκριση με το 18% μετά το μασάζ με τη συσκευή.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η συγκέντρωση των νεύρων στα πόδια που αυξάνει την ευαισθησία στα ερεθίσματα.

Έχει βρεθεί ότι η έκκριση ωκυτοκίνης αυξάνει και ισχυροποιεί την εμπιστοσύνη, την εγγύτητα, την οικειότητα και τη σύνδεση, όχι μόνο στον ψυχικό δεσμό μητέρας-βρέφους αλλά και ανάμεσα στους συντρόφους.

Η σάουνα μπορεί επίσης να βοηθήσει τη σεξουαλική σας ζωή, καθώς σας χαλαρώνει, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό, σύμφωνα με πρόσφατη φιλανδική μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και το Πανεπιστήμιο Jyväskylä ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται σάουνες τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, είναι τέσσερις φορές λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, συγκριτικά με όσους τις χρησιμοποιούν μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Η σάουνα αποτελεί εθνικό χόμπι στις σκανδιναβικές χώρες και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού ανάλογη με αυτή που προκαλεί η σωματική άσκηση χαμηλής έως μέτριας έντασης.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365