Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Έως 2.5 ευρώ η τιμή στο κεράσι - Προβλήματα εξαιτίας του αέρα

Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για τους αγρότες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η συγκομιδή κερασιων σε όλη την Π.Ε. Πέλλας, με την τιμή να φτάνει αυτές τις μέρες μέχρι τα 2.5 ευρώ.


Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για τους αγρότες. Αρχικά ενα ψηλό ποσοστό (έως και 90%) πρωιμανθείς ποικιλίες κερασιων υπέστησαν ζημιά στα άνθη τους κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τον Απρίλιο, με τον ΕΛΓΑ να μην δικαιολογεί αυτές τις ζημιές.

Επίσης εξαιτίας του αέρα των τελευταίων ημερών οι παραγωγές έχουν υποστεί ζημιά, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα δηλωθούν και θα καταγραφούν από τον ΕΛΓΑ.

Η ζήτηση στο κεράσι κρίνεται ικανοποιητική, με τους παραγωγούς βέβαια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους εργάτες γης, οι οποίοι δεν επαρκούν.  

Τέλος οι αγρότες δεν έχουν πάρει ακόμα ολόκληρη την αποζημίωση της περσινής χρονιάς από τον ΕΛΓΑ, παρά τις οποίες ανεπαρκείς μέχρι στιγμής κινήσεις των Βουλευτών της Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365