Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Τουρκία: Αντί για τον ιμάμη από τα μεγάφωνα του τζαμιού ακούστηκε το... Bella Ciao! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τουρκικές αρχές αναζητούν τους δράστες

Το απόγευμα της Τετάρτης ήταν η ώρα για την επόμενη προσευχή εζάν που ακούγεται από τα μεγάφωνα πολλών τζαμιών πέντε φορές την ημέρα στην Τουρκία. Ωστόσο, στη Σμύρνη από τα μεγάφωνα δεν ακούστηκε η φωνή του ιμάμη αλλά το ιταλικό αντάρτικο τραγούδι «Bella Ciao»!


Η τοπική διεύθυνση της Ντιγιανέτ, της τουρκικής Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στον λογαριασμό της στο Twitter και ανακοίνωσε πως άρχισε εσωτερική έρευνα ενώ κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία.

Το Bella Ciao μεταδόθηκε αφού «άγνωστοι σαμποτάρησαν και παρεισέφρησαν παρανόμως στο σύστημα του καλέσματος για προσευχή», διευκρίνισε η Ντιγιανέτ.

Η εισαγγελία της Σμύρνης άρχισε έρευνα για το επεισόδιο αυτό, ενώ δεν αναζητά μόνο όσους παραβίασαν το σύστημα, αλλά και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως υπόπτους για «δυσφήμιση θρησκευτικών αξιών» επειδή το χειροκρότησαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Σμύρνη, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αποτελεί προπύργιο των υποστηρικτών του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους, καθώς και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), το κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης το οποίο ιδρύθηκε από τον «πατέρα» της σύγχρονης Τουρκίας, τον Μουσταφά Κεμάλ.

Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του AKP, του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, «καταδίκασε έντονα» αυτή την πειρατεία υπογραμμίζοντας στο Twitter πως «οι δράστες αυτής της απεχθούς πράξης θα βρεθούν».

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια του ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, και ενώ τα τζαμιά ήταν κλειστά επί δύο μήνες για να περιορισθεί η διάδοση του κοροναϊού στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365