Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Λάκης Βασιλειάδης: Με εργόσημο η μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες

Δελτίο Τύπου

Με σημερινή Υπουργική Τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας προβλέπεται ότι η ασφάλιση των μετακλητών εργατών γης θα γίνει με τη διαδικασία του εργοσήμου.



Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 6 της Τροπολογίας, το οποίο τιτλοφορείται «Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες» αναφέρεται ότι «Οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 42 της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’90), στην αγροτική οικονομία ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν.2639/1998 (Α΄205) και το άρθρο 20 του ν.3863/2010 (Α΄115).

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε: «Με τη ρύθμιση αυτή επιλύεται το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης των πολιτών τρίτης χώρας. Οι διαδικασίες για τη μετάκληση εργατών γης έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και είναι ξεκάθαρο ότι οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο, τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και το δίκαιο αίτημα των αγροτών εισακούστηκε.»

Δείτε την Τροπολογία 329/61 στο σύνδεσμο https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=5b724a62-aa8d-42af-b98e-abc100a72b40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365