Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Σταμενίτης: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σύγχρονη και πράσινη περιβαλλοντική πολιτική».

Δελτίο Τύπου

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε τη Δευτέρα (04.05.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.



Στην ομιλία του, επι της αρχής του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό, πράσινο και φιλο-επενδυτικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, το οποίο ικανοποιεί παράλληλα και λαϊκά αιτήματα, δίνοντας λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η νομοθέτηση της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως οι δασικοί χάρτες.

Επιπρόσθετα ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στη σημασία του νομοσχεδίου, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και τις συνέπειες που έχει επιφέρει στην οικονομία. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Νομοθετικές πρωτοβουλίες τέτοιου χαρακτήρα αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν τις εξετάσουμε υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων της υγειονομικής κρίσης. Είναι δεδομένο ότι της πανδημίας ακολουθεί η οικονομική ύφεση. Και σε αυτά τα πλαίσια είναι που επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε, περισσότερο από ποτέ, ότι ο πραγματικός μας συμπαραστάτης είναι ο φυσικός μας πλούτος. Οι πράσινες επενδύσεις πρέπει και θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την πανδημία. Πάντοτε βέβαια με σεβασμό στο περιβάλλον».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι η  εισαγωγή και ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από την υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας όπως παρουσιάστηκε στον ελληνικό λαό. Είναι η υλοποίηση των θέσεων του κυβερνώντος κόμματος για το τι χρειάζεται μια σύγχρονη και πράσινη περιβαλλοντική πολιτική.
Το παρόν σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το Βουλευτή, έρχεται:

Πρώτον, για να διευκολύνει τις διαδικασίες χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη φιλική προς το περιβάλλον πολιτική. Δεύτερον, για να ενθαρρύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Και τέλος, για να ενισχύσει τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας χωρίς να επιτρέπει ανεξέλεγκτες εκμεταλλεύσεις του φυσικού μας πλούτου.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365