Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ταξίδι με φίλους ή μόνος; Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;

Εδώ σας έχουμε 5 πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να ταξιδεύετε μόνοι ή με παρέα!

Αν κάνετε μια μικρή έρευνα στις τάσεις του τουρισμού, θα δείτε ότι είναι σε ιδιαίτερη άνθηση τα ταξίδια που πραγματοποιούνται από solo ταξιδιώτες – δηλαδή από άτομα που ταξιδεύουν μόνα τους, δίχως να έχουν παρέα από κάποιον παρτενέρ ή φίλο.


Αυτό δε σημαίνει ότι τα άτομα αυτά δεν είναι κοινωνικά ή δε γνωρίζουν καινούργιους φίλους στη χώρα που επισκέπτονται – κάθε άλλο!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν να ταξιδεύουν με την σύντροφό τους ή έναν φίλο ή ακόμα και μια παρέα όλοι μαζί, ενώ από την άλλη υπάρχουν ταξιδιώτες που λατρεύουν να εξερευνούν μια νέα χώρα μόνοι τους!

Εδώ σας έχουμε 5 πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να ταξιδεύετε μόνοι ή με παρέα!

Πλεονεκτήματα του ταξιδιού με φίλους

Πάντα ένα φίλο σου δίπλα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο ξέγνοιαστο, από το να έχεις έναν φίλο συνέχεια μαζί σου, σε μια ξένη πόλη! Δε θα χρειαστεί να δειπνήσεις μόνος σου, δε θα χρειαστεί να πιείς καφέ μόνος σου, δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις μια δυσκολία μόνος σου!

2) Επιμερισμός των εξόδων

Όταν ταξιδεύεις με παρέα, τα έξοδα συνήθως μοιράζονται δίκαια προς όλους. Αν είστε μια παρέα που ταξιδεύει τότε μοιράζεστε τα έξοδα ισόποδα και το συνολικό κόστος είναι αρκετά μικρότερο, απ’ ότι αν ταξιδεύατε μόνοι σας.

Μπορεί οι τιμές π.χ. στα αεροπορικά εισιτήρια να παραμένουν οι ίδιες καθώς δεν αλλάζει η τιμή από την αεροπορική, όμως σε άλλα σημεία το κόστος μοιράζετε.

Για παράδειγμα αν η πόλη που θα επισκεφθείτε απαιτεί αυτοκίνητο για να την εξερευνήσετε, τότε αν κάνετε ενοικίαση αυτοκινήτου θα μοιραστείτε το κόστος δια 4 ή 5 άτομα – ανάλογα πόσοι είναι στην παρέα σας!

Εδώ το κέρδος για κάθε άτομο είναι πολύ μεγάλο απ’ότι αν ταξίδευε μόνος του!

3)Βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή

Φανταστείτε να αρρωστήσετε και να είστε μόνος σε ένα ταξίδι – ποιος θα σας βοηθήσει; Ποιος θα σας φροντίσει να σας φέρει τα φάρμακά που θα χρειαστείτε;

Ένας φίλος σε ταξίδι θα είναι εκεί, να σας βοηθήσει να αναρρώσετε γρήγορα. Πέρα από την πραγματική βοήθεια που θα έχετε, η ψυχική βοήθεια ότι έχετε έναν φίλο σε μια ξένη χώρα είναι κάτι το ανεκτίμητο!

4) Αλληλοπροσέχετε τα πράγματά σας

Μια από τις δυσκολίες όταν ταξιδεύεις μόνος, είναι η προσοχή των πραγμάτων σου. Για παράδειγμα έχεις τη βαλίτσα μαζί σου όταν αναχωρείς και πρέπει να επισκεφθείς το μπάνιο του αεροδρομίου ή ενός καφέ – που θα αφήσεις τη βαλίτσα;

Όταν ταξιδεύεις με παρέα, τόσο εσύ προσέχεις τα πράγματα των υπολοίπων αλλά και οι υπόλοιποι τα δικά σου, κάνοντας το ταξίδι σου λιγότερο stress free!

5) Βοήθεια τη δύσκολη στιγμή

Συμβαίνει! Όλοι τα χάνουμε κάποια στιγμή ή μπλοκαριζόμαστε! Όταν είμαστε παρέα και χάσουμε το δρόμο ή χαθούμε στη μέση του πουθενά 12 η ώρα τα μεσάνυχτα, σίγουρα θα το ρίξουμε στο χαβαλέ!

Σκεφθείτε όμως να ήσασταν μόνος, στην ίδια περίπτωση σε μια ξένη χώρα!

Το ταξίδι με παρέα βοηθάει σε πολλούς τομείς και σίγουρα ο τομέας της ασφάλειας και της αλληλοβοήθειας είναι ένας από αυτούς!

Μειονεκτήματα από το ταξίδι με παρέα

Σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες

Όσα χρόνια και να γνωρίζεστε με την παρέα που ταξιδεύετε, σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που θα διαφωνήσετε σε ένα ταξίδι σε ξένη χώρα.

Είτε η διαφωνία αφορά την κατάρτιση του προγράμματος, είτε το που θα φάτε, σίγουρα θα υπάρξει!

Όταν ταξιδεύετε μόνος, τέτοια γεγονότα δεν θα τα αντιμετωπίσετε καθώς είστε κυρίαρχος του εαυτού σας και εσείς αποφασίζετε για το τι θα κάνετε!

Διαφορετικές απόψεις

Σίγουρα σε ένα ταξίδι αρκετών ατόμων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πρόγραμμα που θα θέλετε να ακολουθήσετε.

Άλλοι θα θέλουν να πάνε στο βουνό και άλλοι για μια βουτιά στη θάλασσα.

Όντας ένας μοναχικός ταξιδιώτης, το πρόγραμμα αποφασίζετε αποκλειστικά από εσάς τον ίδιο!

Θα χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους

Όταν ταξιδεύετε με την παρέα σας και ειδικά το ταίρι σας, θα χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τοπικό κόσμο και να ανταλλάξετε απόψεις γύρω από τη χώρα που επισκέπτεστε.

Είναι πιο δύσκολο ταξιδεύοντας με παρέα – είτε με φίλους είτε με το ταίρι σας – να πιάσετε γνωριμίες με ντόπιους και συνομήλικούς σας.

Από την άλλη, ταξιδεύοντας μόνος έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε περισσότερο κόσμο και να μάθετε από πρώτο χέρι την τοπική κουλτούρα.

Κάποιες φορές βρίσκεται καλύτερα deals

Κάποιες φορές όταν ταξιδεύετε μόνοι και έχετε την υπομονή να περιμένετε, ίσως να βρίσκετε πολύ καλύτερα deals για το ταξίδι σας!

Για παράδειγμα, αν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την ύστατη στιγμή για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας, ίσως πετύχετε εκπληκτικές τιμές στα τελευταία εισιτήρια που έμειναν διαθέσιμα γι’ αυτήν την πτήση.

Αυτά τα εισιτήρια μπορεί να είναι μόλις 1-2 και άρα δε γίνεται να περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή αν ταξιδεύετε με παρέα.

Συνήθως τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια «βγαίνουν» προς πώληση 48-72 ώρες πριν την αναχώρηση του αεροπλάνου και με την προϋπόθεση να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις!

Αν για παράδειγμα η Aegean Airlines έχει προγραμματίσει μια πτήση και βλέπει ότι έχει μερικά διαθέσιμα εισιτήρια μερικές ώρες πριν το ταξίδι (και η πτήση δεν είναι πολύ δημοφιλής για να πουλήσει αυτά τα εισιτήρια στο αεροδρόμιο), τότε θα βγάλει αυτά τα αεροπορικά εισιτήρια Αεγεαν σε χαμηλότερη τιμή ώστε να τα πουλήσει και να μη φύγει το αεροπλάνο με κενές θέσεις!

Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς κύριο μέλημά τους είναι να μην φεύγουν τα αεροπλάνα με καμία κενή θέση!

Εσείς πως προτιμάτε να ταξιδεύτε; Μόνοι, με παρέα ή με το ταίρι σας; Έχετε επιχειρήσει να ταξιδέψετε μόνοι σας;

Αν δεν έχετε δοκιμάσει να ταξιδέψετε μόνοι σας, τότε πρέπει να το επιχειρήσετε! Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε στη ζωή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365