Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Γκάφα ολκής: Το Αρχείο της ΕΡΤ “πέθανε” τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά (ΦΩΤΟ)

Η ΕΡΤ βέβαια, ζήτησε συγνώμη για το θέμα αυτό
Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η ΕΡΤ, “πεθαίνοντας” τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά μέσα σε μια ώρα. Συγκεκριμένα, στη σελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ στο Facebook δημοσιεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης τρεις αναρτήσεις που αφορούσαν σε αφιερώματα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και την Ελληνίδα ηθοποιό.

Μόνο που στις αναρτήσεις αναφερόταν ότι έφυγαν σήμερα από τη ζωή.

“Απόσπασμα από την εκπομπή «Η ιστορία των χρόνων μου», στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για το 1964, χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο, αφού παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό μελοποιημένο το έργο «Άξιον Εστί», του Οδυσσέα Ελύτη, έγραψε τη μουσική για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Ζορμπάς», μελοποίησε το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Οι μοιραίοι», ενώ σηματοδότησε και την ενεργό συμμετοχή του στην πολιτική. Αναφέρεται όμως και σε μερικά από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της χρονιάς, ενώ μέσα από την αφήγηση του μας μεταφέρει και το μουσικό κλίμα εκείνης της εποχής.

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή” έγραφε η πρώτη ανάρτηση για τον Μίκη Θεοδωράκη. Υπήρχε όμως και μια δεύτερη: “Απόσπασμα από την εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο», παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή”.

Αντίστοιχη ήταν η ανάρτηση για τη μεγάλη ηθοποιό: “Απόσπασμα από την εκπομπή «Παρουσίες-Ειρήνη Παπά στις “Ωδές” του Βαγγέλη Παπαθανασίου», στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή”.

Οι αναρτήσεις προκάλεσαν, όπως ήταν λογικό, πολλά αρνητικά σχόλια από χρήστες του Facebook. Λίγη ώρα μετά, όλες αποδημοσιεύτηκαν… Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν το λάθος έγινε από άνθρωπο που διαχειρίζεται τη σελίδα, ή αυτή κάποιος τη χάκαρε.







Λίγο αργότερα η διοίκηση της ΕΡΤ ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις που “πέθαναν” τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά, σημειώνοντας πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις αναρτήσεις της Διεύθυνσης Αρχείου στη σελίδα της στο Facebook η ανακοίνωση της Διοίκησης αναφέρει: “Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά”.

“Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις” σημειώνει η ΕΡΤ.

enikos.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365