Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αριδαία: Πέμπτη με πεζοδρόμηση - Οι πρώτες εντυπώσεις και η παρέμβαση της αστυνομίας

Η κίνηση των οχημάτων τουλάχιστον την στιγμή που περάσαμε εμείς γινόταν φυσιολογικά

Πέμπτη σήμερα ημέρα παζαριού για την Αριδαία, η πρώτη μετα την πεζοδρόμηση.


Καταρχήν η Χρυσοστόμου Σμύρνης είναι ανοιχτή, προφανώς στο πλαίσιο του παζαριού για να υπάρχει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Η Κύπρου κανονικά κλειστή, όπως και η Βόρεια παράπλευρη της Κεντρικής πλατείας, η οποία θα ήταν έτσι κι αλλιώς εξαιτίας παζαριού.

Η κίνηση των οχημάτων τουλάχιστον την στιγμή που περάσαμε εμείς γινόταν φυσιολογικά.

Αυτό που μας έκανε για άλλη μια φορα κακή εντύπωση είναι πως η Κύπρου είναι γεμάτη παρκαρισμένα οχήματα. Αλλά υπάρχει εξήγηση, ο "Ελληναρας".

Καταρχήν τα απαγορευτικά κάποιος τα είχε βγάλει το βραδύ με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί στην συγκεκριμένη οδό να εισέρχονται κανονικά αμάξια.

Στην συνέχεια υπάλληλοι του Δήμου περίπου στις 9 παρά έκλεισαν με απαγορευτικά τους δρόμους, αλλά πάλι κάποιοι έξυπνοι έβρισκαν τρόπο να μπαίνουν μέσα. Γι αυτό χρειάστηκε να πάει στην είσοδο της Κύπρου από την πλευρά της πλατείας Αγγελής Γατσου περιπολικό με αποτέλεσμα σταματήσουν να εισέρχονται οχήματα. Μόλις έφυγε το περιπολικό πάλι εμφανίστηκαν οι έξυπνοι.

Η νοοτροπία δυστυχώς του Ελληναρα πρέπει κάποτε να σταματήσει και να σεβόμαστε την όποια απόφαση είτε μας αρέσει, είτε οχι.

Επίσης παρατηρήσαμε κάτι το οποίο σίγουρα πρέπει οι αρμόδιοι να το προσέξουν.

Χθες το βράδυ στην οδό Κύπρου εισέρχονταν πολλά μηχανάκια. Κάποια εξ αυτών και με μεγάλη ταχύτητα. Υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος, αφού ο πεζός ξέροντας ότι ο δρόμος είναι μόνο πεζόδρομος δεν έχει την ίδια προσοχή για οχήματα και με την ταχύτητα που τρέχουν οι νεαροί με τα μηχανάκια είναι δύσκολο να προλάβουν να σταματήσουν. Οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους και κινήσεις από τους αρμόδιους για να μην χωράνε τα μηχανάκια να μπαίνουν στις συγκεκριμένες οδούς.  Εξαίρεση φυσικά να αποτελούν τα μηχανάκια delivery των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο, τα οποία δεν προκαλούν προβλήματα και κινούνται με μικρή ταχύτατα.

*Φωτο αρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365