Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Άρνισσα: "Έσπασαν" το ξενοδοχείο που ήταν να φιλοξενήσει μετανάστες (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτογραφίες του Aridaia365.gr

Νύχτα έντασης ήταν η προχθεσινή στο Δήμο Έδεσσας και συγκεκριμένα στα χωριά Παναγίτσα και Αρνισσα.


Αρχικά η αιφνίδια εγκατάσταση μεταναστών που πήγε να γίνει παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης σε ξενοδοχείο της Παναγίτσας αποτράπηκε από κατοίκους του χωριού, με την ένταση στη συνέχεια να μεταφέρεται το χωριό Αρνισσα, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες για να εγκατασταθούν. Τελικά και εκεί οι κάτοικοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία με τους μετανάστες να αποχωρήσουν προς την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα στην Άρνισσα έγιναν σοβαρά επεισόδια, με ξυλοδαρμούς των υπευθύνων του ξενοδοχείου, πυρκαγιά, αλλά και βανδαλισμούς στους εξωτερικούς και εσωτερικούς του χώρους, όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες, από εξαγριωμένους κατοίκους που ήταν αντίθετοι στην εγκατάσταση των μεταναστών.

Δείτε τις φωτογραφίες του Aridaia365.gr







18 σχόλια:

  1. οσο αντίθετος και να εισαι με κάποια γεγονότα, το να σπας ξένη περιουσία και να δέρνεις ανθρώπους είναι το λιγότερο απαράδεκτο. ο πολιτισμός μας δυστυχώς έχει χάσει τις αξίες που είχε κάποτε και έχει μπει μέσα του η βία από ακραίες ομάδες. και εγώ διαφωνώ με την εγκατάσταση λαθραίων, αλλά δεν δέρνω ούτε σπάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορκ..μη ξεχάσετε να πατε στην εκκλησία την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγανακτισμενη Αρνισσιωτισσα6 Μαΐου 2020 στις 1:23 μ.μ.

    Ειναι λυπηρο και κατακριταιο να προκαλεις ζημιες σε ξενη περιουσια αλλα ειναι εξισου λυπηρο και κατακριταιο το κρατος και καποιοι για οικονομικο οφελος να επιβαλλου στον ντοπιο πληθυσμο αυτο που εξαρχης ειναι αντιθετοι. Η βια προκαλει βια.
    Δτστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΘΕΣ ΠΑΛΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 50 ΒΑΡΚΑΡΙΔΕΣ ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρόσφυγες που δεν θέλουν πρόσφυγες.Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφαγμενοι και ξεριζωμένοι ήταν οι Πόντιοι.
      Όχι τυχοδιώκτες που έρχονται στην Ευρώπη μέσω ελλαδας για να καρπονονται χρήματα και δωρεάν σίτιση και διαμονή.
      Μην μπερδεύεις και συγκρίνεις άσχετα γεγονότα.
      Στο Αφγανιστάν Πακιστάν Σομαλία δεν υπάρχει πόλεμος.
      Και στο φινάλε αν τους αγαπάς τόσο πολύ και τους θέλεις παρτους σπίτι του.

      Διαγραφή
    2. Μα τι επιφανειακά που τα βλέπεις. Χώρια που έχεις άγνοια το τι συμβαίνει πραγματικά στον κόσμο. Και αυτό πάλι που αν τους θέλεις στο σπίτι σου. Μήπως δεν είμαι καλά πληροφορημενος μπορεί να μου πει κανείς αν τους έστειλαν στο σπίτι του;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 6.10μμ άλλο οι προσφυγές και άλλο οι λαθρομετανάστες.για ψάξου λίγο.προσφυγές ήταν οι πόντιοι και οι Μικρασιάτες.και όχι οι ορδές από κάθε γωνία της Ασίας και της Αφρικής που μπήκαν στην χώρα μας με το έτσι θέλω

      Διαγραφή
  6. Να κινηθεί νομική διαδικασία εναντίον αυτών που προκάλεσαν φθορές ξένης ιδιοκτησίας και να κοπεί η μαγκιά στους τραμπουκους που βρίζουν και απειλούν τους πάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τους θελουμε,να ερχονται να βιαζουν και να τα ρημαζουν ολα που βεβηλωνουν και τις εκκλησίες μας,να τους παρουν στα σπιτια τους οσοι θελουν.να πανε σε χωρες που επικρατεί η θρησκεία τους..εμεις όταν φευγαμε προσφυγες δεν ρημαζαμε. Οι λαθρο αυτα κανουν αντι αν προσαρμοστουν στα δικα μας ηθη προσπαθουν να τα αλλαξουν ουστττττ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Αιγαίο ανήκει στην Ευρώπη.Το έχετε σκεφτεί? Τίποτε δεν ειναι ιδιόκτητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η γη στους ανθρώπους

      Διαγραφή
  9. Ερώτηση. Όταν ήρθα οι Αλβανοί που ΔΕΝ είναι χριστιανοί έγινε τίποτα τέτοιο; Και δεν το λέω με κακία έχω αρκετούς φίλους που ήρθαν από εκεί. Είτε γεννήθηκαν εδώ είτε ήρθαν σε μεγάλη ηλικία. Κι όμως κάποιοι από αυτούς ήρθαν και όχι μόνο πιστεύουν στον χριστιανισμό, βαφτίστηκαν κιόλας. Εσύ " χριστιανέ" που ξέρεις ότι κάποιοι από αυτούς αν εγκατασταθούν όντως στην Ελλάδα δεν ακολουθήσουν το δικό σου δρόμο; Που ξέρεις ότι θα σε υποχρεώσουν να γίνεις μουσουλμάνος; Δέχομαι ότι μαζί με αυτούς βρίσκουν ευκαιρία και έρχονται παράνομα και πολλοί άλλοι αλλά βρε άνθρωπε μου μέσα σε αυτούς έχει γυναίκες με τριών, τεσσάρων, δέκα χρονών παιδάκια.
    Ναι, εχεις ΔΙΚΙΟ σε κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα στο ότι ήμαστε κλεισμένοι 2 μήνες τώρα για τον ιό και έρχονται τώρα αυτοί κρυφά χωρίς κανέναν έλεγχο. ΑΛΛΑ... Διαδήλωσε σωστα, διαδήλωσε σαν άνθρωπος ( βαριά κουβέντα ο άνθρωπος). Το να θες να κάψεις το ξενοδοχείο και το ίδιο το λεωφορείο με τους ανθρώπους μέσα ε όχι αγάπη μου , δεν είναι ανθρωπιά και ΟΎΤΕ χριστιανισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σας λέει ότι κουβαλούν τον corona virus.Αν κοιτάξετε τα στατιστικά πρώτοι στον ιό έρχεται η Κηφισιά και ακολουθεί η Φιλοθέη. Ξέρετε αυτές οι περιοχές από ποιους κατοικουνται; Σίγουρα όχι από μας. Μιλάμε για πολύ πλούτο. Η επιφάνεια της αφρόκρεμα.

      Διαγραφή
  10. Όποιος νομίζει ότι θα προσαρμοστούν και θα εγκατασταθούν οι Αφρικανοί και Ασιάτες στην Ελλάδα ας δουν τι εγκληματικότητα δημιουργούν σε αναπτυγμένες χώρες όπως Αγγλία, Σουηδία, Γαλλία,Γερμανία και αλλού.
    Μην συγκρίνετε τους Αλβανούς με δαυτους.
    Επίσης δεν ξεχνάμε πόσα εγκλήματα προκάλεσαν οι Αλβανοί στην χώρα μέχρι να εγκατασταθούν μόνιμα οι νοικοκυραίοι Αλβανοί που δημιούργησαν σωστές οικογένειες και δουλεύουν σκληρά προσφέροντας στην χώρα που τους φιλοξενεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά του εκαναν. Να πάνε από εκεί που ηρθαν. Και αυτοί που τους αγαπάτε να τους πάρετε σπίτι σας. Και εμείς παιδιά έχουμε δεν θα ανεχτούμε να έρθουν αυτοί να μας τα βιάζουν. Και να μας ρημάζουν τις περιουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πώς ήρθαν οι πρόγονοί σας:

    Μητροπολίτης Χρύσανθος προς Βενιζέλο:
    « Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε. Επιτρέψατε να σημειώσω όσα και προφορικώς είπομεν περι ενδεχόμενης εις Μακεδονίαν μεταναστεύσεως και εγκαταστάσεως εκεί των εν ταις περιφερείαις Καρς και Τσάλκης του Καυκάσου από πεντήκοντα και πλέον ετών εγκατεστημένων Ελλήνων του Πόντου.
    Ούτοι απολέσαντες κατά το πλείστον την γνωστήν εθνικήν συνείδησιν και εν πολλοίς και την γλώσσαν, έχοντες δε την ψυχήν συγκεκραμένην με τον σλαυισμόν και δη τον μπολσεβικισμόν,θα ήταν ίσως επικίνδυνοι εγκαθιστάμενοι εν Μακεδονία, όπου υπάρχουνικανοί Σλαύοι...»Α.Υ.Ε.,Υ.Α.Κ.,1920
    Α/4δ, Λονδίνο (21.03.1920).

    Είναι χαρακτηριστικός -και απίστευτος- ο διάλογος Παπανδρέου-Στεργιάδη, που παραθέτει ο ιστορικός του μεσοπολέμου Γρηγόρης Δαφνής στο δίτομο έργο του «Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων». Οταν ο Στεργιάδης ανακοίνωσε στο νεαρό τότε πολιτικό Γεώργιο Παπανδρέου την επερχόμενη καταστροφή, δέχθηκε την ερώτηση: «Γιατί δεν ειδοποιείτε τον κόσμο να φύγει;» Η απάντηση του «Ελληνα αρμοστή Σμύρνης» ήταν η εξής: «Καλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξει ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα!»

    Καθημερινή, 19/7/1928:
    Με έκπληξίν μας είδομεν εις τα χθεσινά φύλλα ότι το Λαϊκόν Κόμμα θα περιλάβη τρεις πρόσφυγας πολιτευομένους εις τον συνδυασμόν Αθηνών. Διατί θα τους περιλάβη; Επί τη βάσει ποίας ηθικής και επί τη βάσει ποίας σκοπιμότητος; Μη διότι όλαι αι πανελλήνιοι προσφυγικαί οργανώσεις εζήτησαν την θανάτωσιν του Δημητρίου Γούναρη ή μη διότι κατά τας τελευταίας δημαρχιακάς εκλογάς εψήφισαν εις τα προσφυγικά τμήματα και οι αντιπρόσωποι του κ. Μερκούρη τον κύριον Πάτσην; Αλλά είναι Έλληνες και όμαιμοι και αδελφοί. Ας είναι και αδελφοί και εξάδελφοι. Όταν αποκτήσουν συνείδησιν πολιτικήν και θέλησιν πολιτών ελευθέρων-πράγμα το οποίον δεν θα συμβή ποτέ- τότε θα δικαιούνται να θεωρούνται μεταξύ ημών, όχι μόνο ως εκλογείς αλλά και ως εκλέξιμοι. Επί του παρόντος οι πρόσφυγες δεν έχουν καμμίαν θέσιν εις τους συνδυασμούς του Λαϊκού κόμματος.- του κόμματος του Δημητρίου Γούναρη, διότι το κόμμα του Δημητρίου Γούναρη παρουσιασθέν δις και τρις προ των συνοικισμών προεπηλακίσθη και περιεφρονήθη. Οι πρόσφυγες θέσιν έχουν εις τους βενιζελικούς συνδυασμούς εις τους οποίους ψηφίζονται και τους οποίους ψηφίζουν, πράττοντες άριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αλβανοι ειναι κολοφαρα.Οσοι ηρθαν εδω αλαξαν συνηθειες θρησκεια.Οταν σε βαπτιζουν στο ονομα του παπου σου ειναι σωστο να βαπτιζεσαι και να αλαζεις ονομα??Ετσι τιμας τον παπου σου???Και γιατι να αλαξουν θρησκεια???Δε μπορει να συμβιωσουν χρηστιανοι με μουσουλμανους????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365