Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Υπαίθρια πάρτι: Το σχέδιο "δεν πάμε πλατεία" - Πώς θα παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Η απομάκρυνση πλήθους από μια πλατεία και μάλιστα πλήθους που προέρχεται από πολυήμερο εγκλεισμό χωρίς πολλές επιλογές αποφόρτισης, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα

Το σύστημα της... πειθούς θα εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και τα υπαίθρια πάρτι, που προκαλούν ανησυχία στις αρμόδιες αρχές. 



Η απομάκρυνση πλήθους από μια πλατεία και μάλιστα πλήθους που προέρχεται από πολυήμερο εγκλεισμό χωρίς πολλές επιλογές αποφόρτισης, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, που ενδεχομένως εγείρει κινδύνους για τη δημιουργία αχρείαστων εστιών έντασης με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Το σχέδιο... αποσυμπίεσης περιλαμβάνει σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", τη χρησιμοποίηση "ειρηνοποιών" αστυνομικών, εκείνων που έχουν εκπαιδευθεί στη διαπραγμάτευση και διαχείριση πλήθους. Στόχος τους, με ήπιο τρόπο, να κερδίζουν χρόνο και να πείθουν τους πολίτες για την αναγκαία απομάκρυνση ή διασπορά τους. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαφυγής, κίνησης και παραμονής των πολιτών σε άλλα σημεία, αφού τα κλειστά καταστήματα... γεμίζουν τις πλατείες. Γι' αυτό κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας επεξεργάζονται ένα σχέδιο επίσπευσης του ανοίγματος καταστημάτων υπό προϋποθέσεις ασφαλείας προκειμένου να αποφορτιστούν οι πλατείες και πεζόδρομοι των πόλεων.

Στην περίπτωση που την επόμενη εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία καταγράψουν αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να σχετίζονται με αυτές τις συμπεριφορές πολιτών, δεν αποκλείεται η επαναφορά περιοριστικών μέτρων όπως των άσκοπων μετακινήσεων με τοπικά χαρακτηριστικά. Τα στελέχη της Αστυνομίας εντοπίζοντας τον έντονο συγχρωτισμό πολιτών σε πλατείες βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους δημάρχους προκειμένου να επεμβαίνουν σε ακραίες περιπτώσεις. Κρίσιμο θα είναι και το Σαββατοκύριακο στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς θα πρέπει να προβούν σε έγκαιρες παρεμβάσεις κυρίως σε παραλίες, πεζοδρόμους, πάρκα και πλατείες, προκειμένου να αποφευχθούν οι πολυάριθμες συγκεντρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365