Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Παναγίτσα - Άρνισσα: Όλο το ρεπορτάζ από την χθεσινή μέρα

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Simou Slatini

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Simou Slatini:



Την χτεσινή μέρα θα την θυμούνται για αρκετά χρόνια οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας ( νυν Έδεσσας) , καθώς ο ξεσηκωμός τους απέτρεψε την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην περιοχή.

Το όλο σκηνικό ξεκίνησε την Κυριακή, με την οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, όταν πληροφορήθηκε ότι στην περιοχή θα έρθουν να εγκατασταθούν και άλλοι λαθρομετανάστες, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Και η αντίδραση αυτή προήλθε ότι όλα αυτά γίνονταν χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα, χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι κάτοικοι, αλλά και επειδή η ποσόστωση ( ντόπιων κατοίκων και λαθρομεταναστών) είχε ξεπεράσει τα επιτρεπτό όριο!

Χτες λοιπόν, και αρχικά οι κάτοικοι της Παναγίτσας, γιατί για εκεί προορίζονταν οι λαθρομετανάστες ( σε ξενοδοχείο 10 δωματίων!!) ξεσηκώθηκαν από τις πρωινές ώρες, διαμαρτυρόμενοι έξω από το ξενοδοχείο , παρουσία και Αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπεί η εκεί εγκατάσταση τους.

Γύρω στο μεσημέρι βρέθηκαν μαζί τους ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στην Βεγορίτιδα Σωτήρης Μουκας.

Από το μεσημέρι και μετά, αρχίζει στην ουσία και το όλο σκηνικό.

Κάποια στιγμή κατέφθασαν στην περιοχή δύο λεωφορεία με 57 συνολικά λαθρομετανάστες, τα οποία παρέμειναν στον κόμβο της " Αλυσίδας" για λόγους ασφαλείας.

Αυτό μέχρι να τους δοθεί το " πράσινο φως" για να πάνε στην Παναγίτσα.

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, η αντίδραση των κατοίκων πυκνώνε, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να παραμένουν στο ίδιο σημείο.

Ενδεικτικό της σημασίας που είχε δοθεί σε αυτή την συγκεκριμένη διαμαρτυρία, είναι το γεγονός, ότι πολλές γυναίκες της Παναγίτσας ετοίμασαν φαγητά και γλυκά, για να τα μοιράσουν στον κόσμο που παρέμενε στο ίδιο σημείο.

Νωρίς το βράδυ, και επειδή οι " υπεύθυνοι" έβλεπαν ότι μάλλον είχε χαθεί η... λύση της Παναγίτσας, " αποφάσισαν" να τους μεταφέρουν σε άλλη δομή!

Τουλάχιστον αυτό ειπώθηκε στους κατοίκους, αλλά και στον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, καθώς και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Και οι δύο επέστρεψαν στην Έδεσσα, πιστεύοντας ότι το θέμα έχει τελειώσει.

Μετά τις 10 το βράδυ όμως, έγινε γνωστό ότι οι 57 λαθρομετανάστες, είχε αποφασιστεί να πάνε σε ξενοδοχείο της Άρνισσας!!!

Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής είχαν κάνει αίτημα για να δεχτούν λαθρομετανάστες και έτσι υπήρχε και αυτό το ξενοδοχείο στην λίστα.

Έτσι, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μεταφέρθηκε εκεί, αυτή την φορά με τους κατοίκους της Άρνισσας να έχουν τον πρώτο λόγο, παρουσία και των κυρίων Γιάννου και Μούκα.

Όπως αναφέρεται, υπήρξαν και κάποια μικροεπεισόδια, μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, χωρίς βεβαίως να συμβεί κάτι το συνταρακτικό.

Τελικά, η εμμονή των συγκεντρωμένων κατοίκων, απέτρεψε και εδώ την εγκατάσταση, με αποτέλεσμα, τα δύο λεωφορεία να φύγουν από την περιοχή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Δεν θα μιλήσουμε για νικητές και ηττημένους.

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθούμε στο δίκαιο των κατοίκων, που ορθά έπραξαν, αλλά και στο γεγονός, ότι κάποιοι εκεί στην περιοχή, προσπαθούν να στήσουν οικονομικό γλέντι σε βάρος τους, με ενοικιάσεις και υπενοικιασεις, ξενοδοχειακών μονάδων.

Αυτό είναι " εύκολο κέρδος" σε βάρος των τοπικών κοινωνιών!!

Τα ονόματα είναι γνωστά, όπως γνωστές είναι και η παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων της Πέλλας, σύμφωνα πάντα με αυτά που ακούγονται!!!!

Πηγή: Simos Slatinis / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365