Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας ίδρυσε το eTwinning πρόγραμμα με τίτλο «Stick together in times of Corona”

1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου»


Το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας ίδρυσε το eTwinning πρόγραμμα με τίτλο «Stick together in times of Corona” με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από 12 χώρες.


Οι χώρες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα αυτό ήταν οι παρακάτω: 

Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβακία, Σερβία, Αλβανία, Ουκρανία, Γεωργία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Πολωνία. 

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. 

Ο εγκλεισμός λόγω κορονοϊού στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο στόχος της όλης προσπάθειας ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράσουν τα συναισθήματα που βίωναν αυτήν την περίεργη και πρωτόγνωρη περίοδο αλλά και να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον άφθονο χρόνο τους κατά την διάρκεια της καραντίνας. 

Η δράση eTwinning δίνει στους μαθητές την ευκαιρία  να μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους με μαθητές από άλλες χώρες και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Η συμμετοχή των μαθητών του σχολειού μας ήταν αρκετά μεγάλη. Παρακάτω παραθέτουμε κάποια λίνκ με τα έργα των μαθητών μας και των μαθητών από άλλες χώρες.

Ευχαριστούμε τους μαθητές για την συμμετοχή τους.

Υπεύθυνοι καθηγητές: 
Γιολάντα Χριστοπούλου
Ελένη Στόλη
Αναστάσιος Τσιόγας

Διήγημα από τον μαθητή Άγγελο Νικολάου
https://www.storyjumper.com/book/read/85645975

Ηλεκτρονικό βιβλίο με έργα από όλες τις χώρες 
https://www.storyjumper.com/book/read/85235675/5ee396e55d0be

Εικονικό μουσείο με 170 έργα μαθητών (ζωγραφιές και φωτογραφίες) 
(πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή artsteps για να την δείτε)
https://www.artsteps.com/view/5ecbe2c493c70d015c06c437

Εικονικό μουσείο με τα προτεινόμενα logo ανά  χώρα.
https://www.youtube.com/watch?v=L_-8xue3x6Q

Ημερολόγιο μαθήτριας κατά την διάρκεια της καραντίνας
https://www.storyjumper.com/book/read/85670605/5ef86a2d53191#page/10

Ηλεκτρονικό βιβλίο με εργασίες των μαθητών  του σχολείου μας
https://read.bookcreator.com/aJoEGTonl2TyiymL7szYpRdZrx92/EeCfW9osTpOzGWdTN1Tciw




4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους σας μαθητές και καθηγητές. Συγχαρητήρια για την αγάπη που δείχνετε στην πρόοδο και στην εξέλιξη.Μπράβο γιατί μας αποδείξατε ως μαθητές πως το σχολείο μας για άλλη μια φορά βγάζει ικανούς και άξιους ανθρώπους στην κοινωνία.Μπράβο σας χίλιες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια στη κυρία Χριστοπουλου για την καταπληκτική δουλειά και την υπέροχη συνεργασία της με τα παιδιά. Φανταστικό πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να προστεθεί στον ήδη πολύ μεγάλο όγκο προγραμμάτων (σχολικών δραστηριοτήτων και Eramsus+) και λοιπών δράσεων που τρέχουν εσω και χρονια στο ΕΠΑΛ αναδυκνειοντας το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με αυτά για τους μαθητές,τ καλο του σχολείου και της τοπικής μας κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365