Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ελβετία: Ψάχνουν επιβάτη τρένου που ξέχασε ράβδους χρυσού αξίας 170.000 ευρώ!

Ο κάτοχος έχει περιθώριο πέντε ετών για να τις διεκδικήσει

Τον άγνωστο επιβάτη που «ξέχασε» σε τρένο ράβδους χρυσού αξίας 170.000 ευρώ αναζητεί η αστυνομία στην Ελβετία.



Οι ράβδοι χρυσού ήταν μέσα σ’ ένα πακέτο, το οποίο βρέθηκε σε τρένο που έφθασε από το Σεν Γκάλεν στην Λουκέρνη τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας για τον «ξεχασιάρη» ιδιοκτήτη τους δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Η εισαγγελία της Λουκέρνης έχει κατάσχει τις ράβδους και όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές Αρχές ο κάτοχος έχει περιθώριο πέντε ετών για να τις διεκδικήσει.

Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση στην Ελβετία, μολονότι είναι μια πλούσια χώρα με υψηλό κόστος διαβίωσης. Σ’ ένα παρόμοιο συμβάν πριν από τρία χρόνια οι Αρχές στη Γενεύη εντόπισαν δεσμίδες ψαλιδισμένων χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ στις τουαλέτες τριών εστιατορίων και μιας τράπεζας, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Την εποχή εκείνη οι επιθεωρητές της ελβετικής αστυνομίας είχαν πει ότι τα χρήματα πιθανώς προέρχονταν από θυρίδα θησαυροφυλακίου στη Γενεύη, που ανήκε σε κάποιες Ισπανίδες. Ένας δικηγόρος που τις εκπροσωπούσε παρουσιάστηκε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, όχι όμως για να διεκδικήσει τα κατεστραμμένα χαρτονομίσματα, αλλά για να πληρώσει για τις επισκευές στα υδραυλικά των τριών εστιατορίων και της τράπεζας.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365