Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Βιτριόλι: Μια φράση της Ιωάννας στην 35χρονη ήταν αρκετή; - Τα λάθη της

Τα λάθη που έκανε η 35χρονη

Δεν έχει ομολογήσει ακόμα η 35χρονη, είπε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Επιβεβαίωσε ότι γνώριζε την 34χρονη. Αναρωτήθηκε: «Μια τέτοια επίθεση με αυτό τον τρόπο που έγινε παραπέμπει σε απόλυτα υγιή ψυχικά άνθρωπο;» Τα λάθη που έκανε η 35χρονη.


Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει η 34χρονη Ιωάννα ότι μια γυναίκα που γνώριζε ελάχιστα έφτιαχνε σατανικά και παράλογα σενάρια για την ίδια και σχεδίασε μια επίθεση εναντίον της με όπλο βιτριόλι, που την σημάδεψε για όλη της την ζωή.

Μια ημέρα μετά την σύλληψη της 35χρονης που φέρεται να είναι η δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα εναντίον της 34χρονης Ιωάννας και οι αποκαλύψεις για την υπόθεση είναι πολλές.

Πως αντέδρασε η Ιωάννα όταν έμαθε για την σύλληψη της 35χρονης

Ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ περιέγραψε κατ’ αρχήν πως αντέδρασε η Ιωάννα όταν της αποκάλυψε και αφού η προσαγωγή είχε μετατραπεί σε σύλληψη ποια είναι η γυναίκα που φέρεται να της επιτέθηκε.

Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος, η Ιωάννα «πάγωσε» και χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να του απαντήσει ότι την γνωρίζει και μάλιστα του είπε πως δεν θα μπορούσε να πάει σε εκείνη το μυαλό της.

Όπως είπε, η Ιωάννα του είπε ότι είναι απλά μια γνωστή της που την έχει δει πολύ λίγες φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και μάλιστα πως τον άνδρα που περιγράφεται ως το «τρίτο πρόσωπο» ούτε καν τον γνωρίζει. Και γι’ αυτό τον λόγο, επειδή δεν πήγαινε το μυαλό της, ποτέ δεν ανέφερε το όνομα της 35χρονης ούτε στον δικηγόρο της, αλλά ούτε και στις αστυνομικές αρχές.

Το μήνυμα που είχε στείλει η 35χρονη στην Ιωάννα

Ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε όμως και κάτι άλλο που δείχνει πως ο παραλογισμός μπορεί στο μυαλό ενός ανθρώπου να μεγαλοποιήσει ασήμαντα γεγονότα και να πλάσει ανύπαρκτα σενάρια. Όπως είπε, πριν από περίπου 2 χρόνια η 35χρονη έστειλε ένα μήνυμα στην Ιωάννα το οποίο δεν φάνταζε απειλητικό.

«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.

Και ίσως αυτή η απάντηση να κόστισε στην Ιωάννα αυτόν τον απίστευτο τραυματισμό και μπορεί να της κόστιζε και την ζωή αν η επίθεση που έγινε εναντίον της έβρισκε ακόμα καλύτερα τον στόχο.

Κεχαγιόγλου: Η 35χρονη μου είπε ότι γνωρίζει το θύμα

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου είπε ότι ακόμα δεν έχει ομολογήσει. Καταλαβαίνετε ότι δεν επέμεινα και θέλω να λάβω αντίγραφα της δικογραφίας. Ήταν αρνητική ως προς την εμπλοκή της στην υπόθεση. Πέρασα πολλή ώρα μαζί της και σήμερα αφού ενημερωθώ για την δικογραφία θα την επισκεφθώ στην ΓΑΔΑ. Ναι την γνωρίζει και την γνώριζε από παλιά, είπε ακόμα. Δεν θέλησα λόγω της δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρισκόταν να επιμείνω κι άλλο. Ήταν τραγική η ψυχολογική της κατάσταση», είπε ακόμα. «Θεωρώ», είπε, «ότι είναι υπερβολική αυτή η ποινική δίωξη και δεν θα σταθεί ποτέ στο ακροατήριο».

«Μια τέτοια επίθεση με αυτό τον τρόπο που έγινε παραπέμπει σε απόλυτα υγιή ψυχικά άνθρωπο;», αναρωτήθηκε. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου είπε ακόμα ότι εκφράζει την ειλικρινή του συμπαράσταση στο θύμα.

Τα λάθη της 35χρονης

Μια σειρά από λάθη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Το βασικότερο λάθος, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της ρωτώντας τον ποιος τον κάλεσε.

Επίσης, όπως έχει ήδη γράψει το newsit.gr, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της.

Οι αστυνομικοί την παρακολουθούσαν εβδομάδες ολόκληρες

Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος. Παράλληλα, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365