Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

Μήνυμα

Άλλη μια σειρά τελειοφοίτων κι αποφοίτων των Λυκείων μας βρίσκεται λίγο πριν από τη μεγάλη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

  
Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο, καθοριστικό για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία των παιδιών μας.
  
Μπορεί η πανδημική κρίση που ενέσκηψε ξαφνικά στη ζωή όλων μας ν΄άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας και ν΄ανέτρεψε σταθερές και δεδομένα, ωστόσο η εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά μας ειδικότερα λαμβανομένων υπόψη των απρόβλεπτων δυσκολιών έδειξαν την απαιτούμενη προσαρμογή και συνέχισαν τη μελέτη και την προετοιμασία τους. Άλλωστε, οι εξετάσεις είναι πάντα εξετάσεις κι απαιτούν την αντίστοιχη μελέτη, προετοιμασία και στοχοπροσήλωση, ακόμη και κάτω, δυστυχώς, από αστάθμητους παράγοντες.
  
Η μεγάλη στιγμή φτάνει με τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 να ξεκινάει η εξέταση του πρώτου μαθήματος. Τα παιδιά μας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και μπαίνουν στη μάχη των εξετάσεων. Αυτό που χρειάζεται πλέον από την πλευρά των υποψηφίων φοιτητριών και φοιτητών είναι η αισιοδοξία, η ψυχραιμία, η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα.
  
Όλες κι όλοι εμείς που βρισκόμαστε στο στενό ή ευρύτερο περιβάλλον τους ( εκπαιδευτικοί, οικογένεια, φίλοι, γνωστοί κ.α.) οφείλουμε πέρα από τις συμβουλές και τις οδηγίες να κρατήσουμε κι εμείς την ψυχραιμία μας και να μη τα φορτώνουμε με άγχος και πίεση.
  
Πολλές φορές έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν απίστευτες ικανότητες ακόμη και στις περιπτώσεις διαχείρισης του άγχους και της ανταγωνιστικής διαδικασίας των εξετάσεων, αρκεί κι εμείς να είμαστε διακριτικοί και προσεκτικοί. Ας σταθούμε δίπλα τους με ψυχραιμία και υπομονή. Ας τα εμπιστευθούμε και είναι βέβαιο ότι θα πετύχουν τις επιδόσεις και τ΄αποτελέσματα που επιθυμούν και μπορούν.
  
Με την ευκαιρία θεωρώ σκόπιμο να υπενθυμίσω και να συγχαρώ, για μια ακόμη φορά, την αξιέπαινη πρωτοβουλία των παιδιών μας που τα χρήματα, τα οποία  συγκέντρωσαν για την  εκδρομή τους, τα διέθεσαν σε κοινωνικούς σκοπούς για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης. 
  
Αυτό που, επίσης, πρέπει να πράξουμε όλοι μας, καθ΄όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, είναι να σεβαστούμε την προσπάθεια, την αγωνία και τον αγώνα τους. Να φροντίσουμε και να προσέξουμε ώστε το περιβάλλον και ο περίγυρός τους να είναι ήρεμος, ήσυχος χωρίς θορύβους και ηχορύπανση από έντονες ομιλίες, συζητήσεις, μουσικές και γενικότερες εκδηλώσεις. Όλες κι όλοι έχουμε περάσει αυτή τη δοκιμασία ή την έχουμε βιώσει μέσω δικών μας ανθρώπων κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να συμπεριφερθούμε με την ανάλογη ευαισθησία και προσοχή.

Σ΄αυτό το σημείο θέλω εκ μέρους του Δήμου Σκύδρας να ευχαριστήσω θερμά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα κι όλους τους συναρμόδιους φορείς για τη συνεργασία μας, για την αντιμετώπιση της κρίσης και την έγκαιρη προετοιμασία και τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Εύχομαι σ΄όλα τα παιδιά μας που μπαίνουν στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων να έχουν υγεία, και με τα εφόδια της καλής προετοιμασίας και βασισμένα στις δυνάμεις τους να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.

Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους για συμπαράσταση, για να στηρίξουμε την προσπάθειά τους και σύντομα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να τα συγχαρούμε για την επιτυχία, να γιορτάσουμε μαζί τους. Να διαβεβαιώσουμε ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση, όπως πράττουμε μ΄όλα τα παιδιά μας, έτσι και τώρα είμαστε δίπλα τους. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και το μέλλον τους ανήκει.

 Ας τα στηρίξουμε, ας τα δώσουμε όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να είναι χρήσιμα κι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Να ζήσουν, ν΄ αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν με αξιοπρέπεια κι αλληλεγγύη  σ΄έναν κόσμο δίκαιο, ελεύθερο, δημοκρατικό, με ίσες ευκαιρίες για παιδεία, εργασία κι απασχόληση για όλους! 

Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365