Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Ε9: Οι παγίδες κατά τη συμπλήρωσή του - Τι πρέπει να προσέξετε

Διαβάστε λεπτομέρειες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας ακινήτων σε περίπτωση μεταβολών στην περιουσία των υπόχρεων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν αλλαγές κατά τη διάρκεια του 2019 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9, καθώς τυχόν λάθη ενδέχεται να τους κοστίσουν ακριβά. Και αυτό γιατί αφενός μεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 100 ευρώ, αφετέρου δε ενδέχεται να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερο ΕΝΦΙΑ φέτος για τα ακίνητα που τυχόν είχαν στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια του 2019 σε περίπτωση λαθών.

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) έχουν:

-Κάθε φυσικό ή νομικό ή νομικό πρόσωπο ή κάθε είδους νομική οντότητα που έχει ακίνητα ή εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης θέσης στάθμευσης, βοηθητικού χώρου και κολυμβητικής δεξαμενής που βρίσκονται σε κοινόκτητο τμήμα του ακινήτου και αποτελούν παρακολούθημα εμπράγματων δικαιωμάτων.

-Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κάθε είδους νομική οντότητα που έχει οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητα του τα οποία είχαν περιληφθεί σε δηλώσεις στοιχείων ακινήτων τα προηγούμενα έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365