Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Γιώργος Τσιώνης: Η Κοινωνική Πολιτική ασπίδα για τους Δήμους

Άρθρο του Γιώργου Τσιώνη

Συμπληρώθηκε ένα χρόνος από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας. Μέχρι στιγμής , δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα της περιοχής μας, παρόλες τις προεκλογικές υποσχέσεις. 



Η μοναδική αλλαγή είναι η αργοπορημένη και λάθος πεζοδρόμηση η οποία έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση διότι ο Δήμος προχώρησε σε μια τόσο σημαντική αλλαγή χωρίς να πάρει την γνώμη της συναρμόδιας Αρχής, της Αστυνομίας.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής μας φέρνει μνήμες του παρελθόντος, όμως είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε αποτελέσματα. Υπάρχει χρόνος για να προλάβει και να καλύψει το χαμένο έδαφος, να καλυτερέψει η καθημερινότητα των δημοτών και να αξιοποιήσει τον μεγάλο φυσικό πλούτο της περιοχής.

Η Κοινωνική Πολιτική είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η διοίκηση του Κυρίου Μπάτση, να την κάνει ασπίδα του, να κάνει πρωτοπόρο τον Δήμο μας και να τον κατατάξει στις πρώτες θέσεις  τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Ο στόχος οφείλει να είναι ξεκάθαρος.

Παρακάτω δίνονται μερικές από τις πολλές δράσεις που μπορεί να κάνει η Δημοτική Αρχή για την βελτίωση της τοπικής οικονομίας και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.
Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου. Με τη σημαντική προσφορά διάφορων εταιριών που έχουν δραστηριοποιηθεί σε άλλους Δήμους το Κοινωνικό παντοπωλείο θα μπορεί να διαθέσει τα απαραίτητα είδη σε πολλές οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη και θα αποτελέσει σημαντική ανακούφιση.
Σχολικά Είδη. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου πρέπει να διαθέτει είδη σε παιδιά τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν λόγο της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους. Αρκετές φορές τα παιδιά νοιώθουν μειονεκτικά σε σχέση με αλλά τα οποία δεν αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες. Ο Δήμος πρέπει να συμβάλει σε αυτό. Τα είδη μπορούν να διατεθούν από προσφορές βιβλιοπωλείων και αγορά του Δήμου. 
Διατροφή των μαθητών. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της σίτισης των μαθητών η Κοινωνική υπηρεσία πρέπει να θέσπιση την παροχή δεκατιανού μαζί την παροχή τροφίμων στις οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό παντοπωλείο. 

Όλα τα παραπάνω είναι δράσεις που υλοποιούνται σε άλλους Δήμους με Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει και ο δημότης, που οφείλει να αγκαλιάσει τέτοιου είδους δράσεις, χωρίς να βάζει το προσωπικό του όφελος πιο πάνω από το συλλογικό καλό. Ο τόπος μας οφείλει να αλλάξει πορεία πλεύσης και αυτό θα το πετύχουμε αν μείνουμε όλοι ενωμένοι έχοντας κατά νου την τοπική ανάπτυξη σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, σε κοινωνικό και σε προσωπικό.

12 σχόλια:

  1. Γιωργάκη δε μας πείθεις βρε αγόρι μου.... Μέχρι πριν κάποιους μήνες ήσουν με τον παρουτογλου, είδες ότι δεν έχει ψωμί για σένα και τώρα τρέχεις και γλύφεις αυτούς που έφτυνες... Βλέπε μπινο... Καταρχήν είσαι μόνιμος κάτοικος Αριδαίας και δε το γνωρίζουμε? Η μήπως θέλεις κ εσύ καμιά μετάθεση για να βολευτείς? Φτάνει πια η κοροϊδία σας, να είστε σταθεροί στις απόψεις σας και όχι όπου φυσάει ο άνεμος.... Ένας πρώην ψηφοφόρος σου..... Και όσο για τον πεζόδρομο, αν και δε ψήφισα τον Μπατση, γιατί ψήφισα Εσένα, του βγάζω το καπέλο που πήρε μια τέτοια απόφαση για τον πεζόδρομο και δε φοβήθηκε μη χάσει τα ψιφουλακια του που πριν ένα χρόνο ακριβώς κηνιγουσες κ εσύ.... Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσιωνη δεν.βγαίνεις ούτε στις επόμενες...
    Άστο καλύτερα ούτε να γράψεις δεν μπορείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο "συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχη" σταμάτησα να διαβάζω. Δεν θυμάται ούτε πότε ανέλαβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσυ 3:16 φαινεσαι για μεγαλος παλικαρος καταρχην αλλα γραφει το αρθρου του νεαρου και εσυ γραφεις να μην πω τι το διαβασες το αρθρο του να καταλαβεις τι γραφει; τα λεει πολυ ωραια και ετσι οπως ειναι μακαρι να ειχαμε και αλλους σαν και αυτον. Ενας που δεν σε ψηφισε αλλα θα σε ψηφισει στις επομενες εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχα! Γελοίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να και ένας άνθρωπος με σκεπτικό, αυτόν μάλιστα. Εάν μου λέγανε εάν τον θέλω για Δήμαρχο θα έλεγα ναι ρε φίλε. Έχει προσφέρει με της ιδέες του, ξέρει πολύ καλά τον τόπο, έχει άποψη για την γεωργία, ξέρει από ζώα, ξέρει από φτώχεια, ξέρει να κάνει εκλογές με τον μπαμπά και την μαμά, άρα τον έχουμε τον άνθρωπο μας. Άρα έλα σε 30 χρόνια να τα ξαναπούμε Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον μπαμπά ρε παιδιά να κατεβάσετε που τον ξέρει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τον Μπινο θα εκλεγείς σίγουρα, η πρώτος η δεύτερος. Εκτός και εάν είναι στο συνδυασμό και ο Χρυσιδης και φας πάλι σκόνη. Έλεος ρε τέταρτος; Τέταρτος και έχεις και άποψη; Εγώ θα τα παρατούσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός είναι αυτός ρε παιδιά? Του Θανάση ο γιος είναι? Πότε ήρθες ρε αγόρι μου εσύ στην καρατσοβα, και έχεις άποψη για την τοπική κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ εδώ είναι το θέμα μας... Δεν ήρθε αλλά θέλει να έρθει... Αυτό είναι το ζόρι του... Και όχι η τοπική κοινωνία της Αριδαίας που έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια... Α ρε Γιωργάκη χαχαχαχα βάλε κανένα βισμα να έρθεις εδώ και άσε τους ψήφους....

      Διαγραφή
  10. οσο καθεται στην σκοπια τετοια σκεφτεται του μπαμπα το παιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365