Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020

Απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Εδεσσαίου Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή

Δελτίο Τύπου

Απορρίφθηκαν, μετά από την εκδίκασή τους, τα ασφαλιστικά μέτρα που αιτήθηκαν από ομάδα πολιτών του Δήμου Έδεσσας για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (Ποταμός Εδεσσαίος)» που εκτελείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2014-20, με προϋπολογισμό 2.100.000,00 ευρώ. Το έργο εκτελείται σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση εξάλλου για τη χρηματοδότησή του από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είχα και έχω πάντοτε εμπιστοσύνη και σέβομαι στον μέγιστο βαθμό, τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης. 

Με την Απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, αίρεται ένα ακόμη εμπόδιο για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού και φιλοπεριβαλλοντικού έργου που βελτιώνει την αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας και θωρακίζει το έργο της ανάδειξης των ποταμοβραχιόνων του Εδεσσαίου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 

Με την συμπληρωματική δράση που εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Πέλλας για τη φύτευση των παραποτάμιων διαδρόμων, με προσεκτικά επιλεγμένα φυτά και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά τους με σύγχρονα συστήματα άρδευσης, δημιουργούμε ένα άρτιο περιβαλλοντικά, οικολογικά και αισθητικά έργο. 

Λυπάμαι που κάποια πρόσωπα θέλησαν να μονοπωλήσουν την αγάπη και την ευαισθησία για την φυσική κληρονομιά του τόπου μας. 

Η υλοποίηση του έργου και η διάθεσή του στην τοπική κοινωνία, είμαι βέβαιος ότι θα δείξει με τον καλύτερο τρόπο, τι σημαίνει να σχεδιάζεις και να υλοποιείς δράσεις με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, χρησιμοποιώντας επιστημονικά και λογικά κριτήρια, με όραμα για τους πολίτες και τον τόπο».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365