Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Αρκούδα παγιδεύτηκε σε ρέμα έξω από χωριό της Κοζάνης! Καρέ - καρέ η διάσωσή της (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Η αρκούδα απελευθερώθηκε χάρη στην επέμβαση του Αρκτούρου.



Στην απελευθέρωση μίας μεγάλης αρσενικής, καφέ, αρκούδας, ηλικίας περίπου 5 ετών, που είχε πιαστεί σε παράνομη παγίδα για αγριογούρουνα, σε ρέμα έξω από το χωριό Ροδίτης Σερβίων, προχώρησε, απογευματινές ώρες, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ο “Αρκτούρος”. Ο Αρκτούρος ειδοποιήθηκε το μεσημέρι, γύρω στη 13:00, από κατοίκους του χωριού, που εντόπισαν την αρκούδα και στήθηκε επιχείρηση απελευθέρωσης.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την αναισθητοποίηση της αρκούδας και συνεχίστηκε με την αφαίρεση της παγίδας και τον καθαρισμό των πληγών, σε χέρι & λαιμό, που είχαν δημιουργηθεί κατά την προσπάθεια του ζώου να απελευθερωθεί. Η αρσενική αρκούδα, που ζυγίζει περίπου 100 κιλά, ήταν εξαντλημένη και στάθηκε πολύ τυχερή καθώς αν έμενε παγιδευμένη κάποιες ώρες ακόμη θα κινδύνευε να χάσει ακόμα και τη ζωή της.

Η αρκούδα θα ξυπνήσει και θα επιστρέψει στη φύση.





Πηγή - φωτό - βίντεο kozan.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365