Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Αλμωπία: Σημαντική ανακοίνωση του ΚΕΚΠΑ για την Επαναλειτουργία Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 162 «Επαναλειτουργία Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών» του Υπουργείου Εσωτερικών θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς των νηπίων που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλμωπίας τα εξής:



Μέτρα για την αποτροπή εισαγωγής του κορωνοϊού COVID-19 στο  χώρο των Παιδικών Σταθμών:

1.Όλα τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/ και άλλα συμπτώματα συμβατά με τον ιό COVID-19, απαγορεύεται να προσέρχονται στον παιδικό σταθμό. Στις περιπτώσεις αυτές, συστήνεται η εκ μέρους της οικογένειας επικοινωνία με ιατρό καθώς και η εξατομικευμένη αξιολόγηση περιστατικών σύμφωνα με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού COVID-19.

2.Λαμβάνεται μέριμνα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονέων και των κηδεμόνων, με στόχο τη συμμόρφωση με τη δέσμευση  αυτή και τον εκ των προτέρων εναλλακτικό προγραμματισμό. 

3.Σύσταση προς τους γονείς/ κηδεμόνες για θερμομέτρηση και έλεγχο των παιδιών, για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων, πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.

4.Το προσωπικό που υποδέχεται τα παιδιά, πριν την είσοδο στο χώρο του παιδικού σταθμού, υποβάλλει ερωτήσεις για να επιβεβαιώσει την απουσία πυρετού ή /και άλλων συμπτωμάτων και εκτιμά την υγεία των προσερχόμενων παιδιών. Σε περίπτωση υποψίας λοίμωξης, το προσωπικό αναλαμβάνει τη συζήτηση του θέματος με τον γονέα ή τον κηδεμόνα ή το συνοδό.

5.Γονείς/ κηδεμόνες/συνοδοί με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/ και πυρετό δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά, ενώ σε περίπτωση επιβεβαίωσης λοίμωξής τους από τον ιό COVID-19, πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τον υπεύθυνο του παιδικού σταθμού και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ΄ οίκον απομόνωση του οικογενειακού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

6.Κάθε άτομο (παιδί ή μέλος του προσωπικού που έρχεται σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στον παιδικό σταθμό για δέκα (10) ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή ενώ κατά το διάστημα αυτό παρακολουθείται στενά η υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων.

7.Κάθε μονάδα πρέπει να καταγράφει συστηματικά τις αναφορές για συμπτώματα συμβατά με τον ιό COVID-19 σε παιδιά ή /και μέλη του προσωπικού και να παρακολουθεί την πορεία τους. Οι  εν λόγω αναφορές τηρούνται ως απολύτως εμπιστευτικές, λαμβάνοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.

8.Αποφυγή του συνωστισμού και περιορισμός των επαφών μεταξύ παιδιών-γονέων-προσωπικού κατά την προσέλευση και την αποχώρηση τους από τον παιδικό σταθμό. Εφόσον είναι εφικτό, συστήνεται προγραμματισμός διαφορετικών ωρών άφιξης και αναχώρησης των παιδιών σε συνεννόηση με τους γονείς/κηδεμόνες/συνοδούς.

9.Είσοδος στο χώρο του σταθμού μόνο των παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού. Τα παιδιά πρέπει να παραλαμβάνονται από συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού πριν την είσοδο στο χώρο του παιδικού ή του βρεφονηπιακού σταθμού. Οι επισκέψεις άλλων προσώπων στις δομές απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας.

10.Σε περίπτωση που μεταφέρονται νήπια στους σταθμούς με οικογενειακό μεταφορικό μέσο, πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την πιστή τήρηση των προδιαγραφών ασφαλούς μεταφοράς των νηπίων, σύμφωνα με τα ειδικά μέτρα προστασίας  που περιγράφονται στο άρθρο 7 της αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29114/2020 “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”(B’ 1780)

Τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να φέρνουν μαζί τους παιχνίδια στον παιδικό σταθμό λ.χ. μπάλες, κούκλες κ.λ.π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365