Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Πώς θα φροντίσω τα κατοικίδιά μου το καλοκαίρι;

11 απλοί τρόποι

Το καλοκαίρι δεν είναι δύσκολη περίοδος μόνο για εμάς, που σκάμε από την ζέστη. Και τα κατοικίδιά μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, και ίσως να χρειάζονται ειδική φροντίδα πολλές φορές. Πώς θα βοηθήσουμε τα ζωάκια μας, λοιπόν, να την παλέψουν μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα;


1. Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο. Ακόμα και με τα παράθυρα κατεβασμένα, το αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε ‘’φούρνο’’.

2. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε ένα σκυλί στο αυτοκίνητο να κρεμά το κεφάλι του από τα παράθυρα. Πετραδάκια που πετάγονται από τα άλλα αυτοκίνητα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στα μάτια και την μύτη.

3. Μην αφήνετε τον σκύλο σας να αφυδατώνεται. Αν βγαίνετε έξω, να έχετε πάντα αρκετό νερό μαζί σας.

4. Μην βγάζετε τον σκύλο για βόλτα μετά τις 11 το πρωί ή (προς θεού) το μεσημέρι. Καλύτερα να βγείτε νωρίς το πρωί ή αφού δύσει ο ήλιος. Και ποτέ μην αναγκάζετε τον σκύλο σας να πηγαίνει για τρέξιμο μετά από ένα γεύμα.

5. Μην πηγαίνετε με τον σκύλο σας στην παραλία αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να του παράσχετε ένα δροσερό, σκιερό σημείο για να ξεκουράζεται. Και φροντίστε να τον ξεπλένετε καλά από το θαλασσινό νερό. Επιπλέον, η άμμος μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα πατουσάκια.

6. Οι σκύλοι, σε αντίθεση με τις γάτες, λατρεύουν το νερό, συνεπώς αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, μπορείτε να τους δροσίσετε με λίγο νεράκι στο κεφάλι τους, ή ακόμα και κάνοντάς τους ένα δροσερό (ποτέ κρύο) μπανάκι, ή σκουπίζοντάς τους με μια νωπή πετσέτα.

7. Ένα παγάκι στο μπολάκι με το νερό θα εξασφαλίσει ότι το ζωάκι σας θα πίνει δροσερό νερό. Να το ανανεώνετε όταν λιώνει.

8. Οι γάτες, σε γενικές γραμμές, είναι πιο δύσκολος συνοδός στις διακοπές από τα σκυλιά, καθώς είναι πιο εύκολο να εξαφανιστούν.

9. Στο σπίτι, ο ανεμιστήρας δεν είναι μονάχα ο δικός σας καλύτερος φίλος· είναι και της γάτας σας.

10. Μια τέλεια συμβουλή για γάτες είναι να σηκώσετε το κρεβατάκι τους—όσο πιο ψηλά, τόσο το καλύτερο. Θα κυκλοφορεί περισσότερος αέρας και θα δροσίζονται.

11. Αποφύγετε να παίρνετε το ζωάκι σας μαζί σε προορισμούς με πολλή φασαρία, όπως κάμπινγκ και φεστιβάλ, καθώς ο θόρυβος θα του προκαλέσει έντονο στρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365