Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα

Τελευταίος μήνας που οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις καταβάλλονται ξεχωριστές ημερομηνίες

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή όσων προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) ξεκινούν σήμερα Δευτέρα.


Τελευταίος μήνας που οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις καταβάλλονται ξεχωριστές ημερομηνίες, καθώς με τη σύνταξη Αυγούστου (στο τέλος Ιουλίου) θα υπάρξει ταυτόχρονη πληρωμή και των δύο, Στην ίδια ημερομηνία.

Στο εξής θα γίνεται ταυτόχρονη καταβολή από τον e-ΕΦΚΑ την ημερομηνία καταβολής της κύριας σύνταξης, σε διακριτούς λογαριασμούς.

Γι αυτό τον μήνα, οι συντάξεις Ιουλίου ξεκινούν να προπληρώνονται την Δευτέρα, ανάλογα με το ταμείο και τον ΑΜΚΑ των δικαιούχων, για την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ), θα καταβληθούν: 

- Στις 22 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Στις 24 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 26 Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Στο μεταξύ, τον Οκτώβριο του 2020 θα καταβληθούν οι επιστροφές των αναδρομικών για κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και ενδέχεται τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων να δοθούν τον Σεπτέμβριο».

Επιδόματα

Την Τρίτη 30 Ιουνίου θα καταβληθούν όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και συγκεκριμένα το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ), το Επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Επίδομα ομογενών, τα επιδόματα και οι συντάξεις ασφαλιστικών υπερηλίκων, καθώς και όλα τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

Η επόμενη δόση του επιδόματος παιδιού θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου 2020, για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτημα Α21 στην πλατφόρμα του Οργανισμού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365