Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

Εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Διονύσης Σταμενίτης

Δελτίο Τύπου 

Εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα είναι ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.Το νομοσχέδιο που συζητείται από την Τρίτη (02.06.2020) στην Ολομέλεια της Βουλής, και ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη, αφορά στη ρύθμιση μιας σειράς θεμάτων που σχετίζονται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία και τα οποία έμεναν άλυτα για πολλά χρόνια.

Βασικές τομές της εν λόγω νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ελληνοποιήσεων, η δημιουργία μελισσοκομικού μητρώου και η ένταξη των επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας αβγών κατανάλωσης στην ενιαία βάση δεδομένων «ΑΡΤΕΜΙΣ». Παράλληλα ρυθμίζεται και ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν στους  όρους κυκλοφορίας νέου τύπου λιπασμάτων, στα κτηνιατρικά φάρμακα, στις έγγειες βελτιώσεις αλλά και θέματα που αφορούν στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΑΑΤ.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής Πέλλας την Τρίτη στην εισήγηση του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επι της Αρχής του νομοσχεδίου, η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βήμα βήμα βάζει τάξη στο νομοθετικό πλαίσιο θεμάτων που απαντώνται στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και στην αγροτική οικονομία γενικότερα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Μετά τη νομοθετική ρύθμιση για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, με την οποία άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο, έλυσε προβλήματα και ρύθμισε ζητήματα που αποτελούσαν για χρόνια ολόκληρα τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των συνεταιρισμών, με το παρόν σχέδιο νόμου το Υπουργείο επιχειρεί μια συνολική διευθέτηση των θεμάτων, τακτοποίηση ζητημάτων, κάλυψη νομοθετικών κενών και διόρθωση ασαφειών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της ευθύνης του».

Στο κλείσιμο της σημερινής του εισήγησης (03.06.2020) στη συνεδρίαση κατά των άρθρων, ο Βουλευτής Πέλλας μίλησε και για τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς τον τελευταίο καιρό, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τους εργάτες γης από τρίτες χώρες και τη νομοθέτηση του εργόσημου. Επιπρόσθετα, μίλησε και για το σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών λόγω του κορονοϊού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365