Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

Έδεσσα: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων

Δελτίο Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός του Δήμου Έδεσσας με τίτλο ««ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 1ου ΕΠΑΛ ΈΔΕΣΣΑΣ», με συνολικό προϋπολογισμό 1.244.915,94 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΤΠΑ).Με το έργο θα πραγματοποιηθεί εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και θα αντικατασταθούν τα κουφώματα των σχολικών μονάδων, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστούν τα συστήματα θέρμανσης και θα τοποθετηθούν συστήματα φωτοβολταϊκών συλλεκτών.

Υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση σε ενέργεια θα είναι: 

3ο Γυμνάσιο: 430.836 kWh πρωτ. ενέργειας/έτος 
ΕΠΑΛ: 1.040.623 kWh πρωτ. ενέργειας /έτος  
Αντίστοιχα η μείωση σε εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα θα είναι:
3ο Γυμνάσιο: 112.332 kg CO2/έτος 
ΕΠΑΛ: 1 264.491 kg CO2/έτος 

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι πρόκειται για ένα έργο που αφενός θα μειώσει δραστικά το κόστος θέρμανσης των σχολικών μονάδων και αφετέρου θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στον στόχο του Δήμου Έδεσσας για περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τη δέσμευση μας στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365