Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: «Ένταξη ατομικών επιχειρήσεων στο β’ κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής»

Δελτίο Τύπου

Σε απάντηση του σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στο δεύτερο κύκλο του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που θα τρέξει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, θα υπάρχει και πρόβλεψη ένταξης για περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό. Οι σχετικές λεπτομέρειες, σύμφωα με τον Υπουργό, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.Συγκεκριμένα ο Υπουργός τόνισε ότι: «…στο νέο πρόγραμμα θα διευρυνθεί και η περίμετρος των επιχειρήσεων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο σχήμα στήριξης, ώστε να συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που δεν είχαν μπει στην πρώτη φάση. Θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως νομικής μορφής. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί και η ένταξη συγκεκριμένων περιπτώσεων ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, αλλά ασκούν δραστηριότητα που χρήζει στήριξης».

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης είχε καταθέσει αίτημα  προς τον Υπουργό τόσο με ερώτηση του στις αρχές Απριλίου (αρ. πρωτ.: 5612/08.04.2020) όσο και με κατάθεση αναφοράς στις 23 Απριλίου (αρ. πρωτ.: 1342/23.04.2020)
Στη γραπτή απάντηση του Υπουργείου στις 28.05.2020, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Οικονομικών, προς το Βουλευτή Πέλλας σημειώνεται ότι: «Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις που σχετίζονται με την διάδοση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την οικονομία και θα προχωρήσει αν κριθεί σκόπιμο σε νέες πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταξη και ατομικών επιχειρήσεων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Το σχετικό δελτίο τύπου εδώ: https://stamenitis.gr/epistreptea-prokatavoli/
Η απάντηση εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11279031.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365