Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ζωή Λάσκαρη: Το απίστευτο περιστατικό – Έκοψε τα μαλλιά της για αυτόν τον άνδρα

Ζωή Λάσκαρη: Το απίστευτο περιστατικό – Έκοψε τα μαλλιά της για αυτόν τον άνδρα

Μπορεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη να ήταν η εθνική σταρ κι η γατούλα του ελληνικού σινεμά, όμως, το ρόλο της μοιραίας γυναίκας και της σέξυ τον είχε αναλάβει με το μοναδικό ταμπεραμέντο της η Ζωή Λάσκαρη.


Η καριέρα της ξεκίνησε το 1959 όταν στις 20 Ιουνίου κέρδισε τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς».

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη ήταν από τις πιο εμπορικές σταρ της εποχής. Η Ζωή Λάσκαρη, όπως και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχαν ξανθά μακριά μαλλιά που έγραφαν πολύ καλά στην κάμερα και την εποχή εκείνη ήταν must για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Η αγαπημένη ηθοποιός όμως δεν δίστασε να κόψει  τα μακριά ξανθά μαλλιά της για έναν άντρα… Όχι όμως έναν τυχαίο άντρα, αλλά  τον πιο διάσημο κομμωτή της Ελλάδας, τον Άγγελο.

Ο Άγγελος, ήταν ο κομμωτής των διασήμων που έκανε μόδα το κοντό μαλλί…. στην Αθήνα του 50 και του 60.  Στην οδό Ακαδημίας και Ομήρου βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα κομμωτήρια της Αθήνας. Άνοιξε το 1954 και μέχρι σήμερα διατηρεί το κομψό ύφος της δεκαετίας του ’50. Ιδιοκτήτης του ήταν ο Άγγελος Χατζηιωάννου, ο κομμωτής που άλλαξε το στυλ των Ελληνίδων.


Ο χώρος έχει γαλλικά στοιχεία, βαριά έπιπλα και έχει την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Σήμα κατατεθέν του είναι η εντυπωσιακή σκάλα, που οδηγεί στον δεύτερο όροφο. Εκεί βρίσκεται το σαλόνι.  Την επιχείρηση εξέλιξε ο ανιψιός του και σημερινός ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου, Φαίδων. Ξεκίνησε ως κομμωτής το 1969 και όπως αναφέρει, έμαθε τη δουλειά από τον καλύτερο δάσκαλο. «Υπήρχαν μέρες που έμπαιναν στο μαγαζί έως και 250 άτομα.

Ο Άγγελος ξεκινούσε να κουρεύει από τα ξημερώματα και τελείωνε βράδυ τη δουλειά. Για περισσότερο από πενήντα χρόνια εξυπηρετούσε τις κυρίες της Αθήνας και ήταν ο πρώτος που κούρεψε τα μαλλιά των Ελληνίδων κοντά», λέει στην «Μηχανή του Χρόνου»….

Το πατάρι της Εδουάρδου Λω:

Τη δεκαετία του ’30 εργάστηκε στο ξενοδοχείο King George, που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας. Γρήγορα απέκτησε φήμη ανάμεσα στις γυναίκες της υψηλής κοινωνίας. Ύστερα από λίγα χρόνια έφυγε από το ξενοδοχείο για να ανοίξει στην οδό Βουκουρεστίου το δικό του μαγαζί, με την επωνυμία “Άγγελος”. Επιδίωξη του ήταν να αλλάξει τις κομμώσεις της εποχής, που βασίζονταν στα μακριά μαλλιά. Ήθελε να κουρέψει τα μαλλιά των Ελληνίδων κοντά και έλεγε «ή θα πετύχω ή θα αποτύχω».

Ο κομμωτής των διασήμων:
Από το μαγαζί του πέρασαν όλες οι ξένες και Ελληνίδες διασημότητες της εποχής. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, η Ζωή Λάσκαρη πριν καν αλλάξει το όνομά της, η Ρίκα Διαλυνά ήταν μόνο μερικές.


Η Ζωή Λάσκαρη αρκετά τολμηρή δεν δίστασε να κόψει τα μαλλιά της κοντά, εξάλλου τον εμπιστευόταν. Έτσι η καλλονή πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, αφέθηκε στα χέρια του γνωστού κομμωτή και αποχωρίστηκε για πάντα τις ξανθές μπούκλες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365