Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Αποδεκατισμός Ιατρικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αριδαίας

Ανακοίνωση

Μετά από πολλές συστηματικές ενέργειες των υπευθύνων το τελευταίο τρίμηνο όσων αφορά τον COVID 19 αλλά και νωρίτερα έχει επέλθει δραματική μείωση του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ.Αριδαίας. Εσκεμμένη ή όχι σας αφήνουμε να το κρίνετε…



Οι εφημερίες του Κ.Υγείας καλύπτονται οριακά και μόνο επειδή το ιατρικό προσωπικό δέχεται οικειοθελώς να εφημερεύσει περισσότερες του προβλεπόμενου αριθμού εφημερίες. Οι ιατροί του Κ.Υ.Αριδαίας από έναν αρχικό αριθμό 11 έχουν απομείνει για εφημέρευση ….. ο εξής ΈΝΑΣ !!!!!!    

Για του λόγου το αληθές και επειδή οι αριθμοί δεν διαψεύδονται:
1)Τσότσιου Ελένη Παθολόγος εις Γ.Ν.Εδέσσης, 
2)Θεοδοσιάδης Νικόλαος Γενικός Ιατρός εις Κ.Υ. Καλλικράτειας, 
3)Αρβανίτης Αργύριος Γενικός Ιατρός εις Γ.Ν. Εδέσσης, 
4)Ευστρατόπουλος Χρήστος Γενικός Ιατρός σε επ΄ αορίστου αναρρωτική άδεια, 
5)επί θητεία Αγροτικός Ιατρός του Κ.Υ. Αριδαίας εις Γ.Ν. Εδέσσης,  
6)Σαλαγιάννη Άννα Παιδίατρος εις Γ.Ν. Εδέσσης, 
7)Γούνη Δήμητρα Παιδίατρος εις Γ.Ν. Εδέσσης, 
8)Ευθυμιάδου Ελένη Οδοντίατρος σε επ΄αορίστου αναρρωτική άδεια, 
9)Καρακούλας Ευάγγελος Οδοντίατρος εις Γ.Ν. Γιαννιτσών, 
10)επί θητεία επικουρικός Ακτινολόγος δεν εφημερεύει . 

Οι υπόλοιπες εφημερίες του Κ.Υγείας καλύπτονται από τους ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων οι οποίοι στο σύνολό τους είναι 11. Δύο από αυτούς  έχουν μετακινηθεί και εφημερεύουν μόνο στο Κ.Υ. Άρνισσας ,ο Γενικός Ιατρός Καρράς Θεόδωρος και ο Γενικός Ιατρός Κουτσουράς Θεοφάνης. Μία Γενική Ιατρός, η Τζότζιου Πολυξένη εις Γ.Ν. Γιαννιτσών. Δύο ακόμα επί θητεία αγροτικοί ιατροί, κατά διαστήματα, συμπληρώνουν τα άτομα που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες της Περιφέρειας Αλμωπίας.

 Η κεντρική διοίκηση μας ζητάει ‘να βάλουμε πλάτη’ βοηθώντας αυτό το πολύπαθο σύστημα υγείας , ‘να βάλουμε πλάτη’ για τους ασθενείς, ‘να βάλουμε πλάτη΄ για όλους όσους εξυπηρετούνται στο Κ.Υ.Αριδαίας, αλλά μάλλον μας ζητούν κάτι παραπάνω από αυτό….. θέλουν την εξαθλίωση μας και την εξαθλίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με κίνδυνο της ιατρικής μας ακεραιότητας και κίνδυνο της υγείας και της ζωής των ασθενών μας.

 Σκληρά τα λόγια μας; Ίσως, αλλά όσο σκληρή και η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Πόσο εργαζόμαστε και τι προσφέρουμε το γνωρίζει και αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία, ενώ τα στατιστικά που τόσο συχνά αναζητά η κεντρική διοίκηση αλλά και επικαλείται αποδεικνύουν το πόσο  ‘πλάτη βάζουμε ‘ σε όλα.

 Ζητάμε ακόμα μια φορά την στήριξη των τοπικών αρχόντων και την επανεξέταση των αποφάσεων της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας ώστε να απολαμβάνουν οι πολίτες Αλμωπίας αυτό που τους αρμόζει και δικαιούνται από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Κ.Υ.Αριδαίας. Μέχρι τώρα μοχθούμε με πενιχρά μέσα, σε ωράρια ατελείωτα ακόμα και από το σπίτι για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο στις υπηρεσίες μας  και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες αυτού του τόπου,είμαστε προφανώς μόνοι….
Το Σωματείο Εργαζομένων Κ.Υ.Αριδαίας και τα μέλη του επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις ώστε να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία αλλά και να υπενθυμίσει σε αυτούς που αποφασίζουν για τις τύχες μας τον λόγο που έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις.  

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κ.Υ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή αντί να ενισχυθεί άδειασε; Ο Δήμαρχος τι κάνει ; Σε καμιά δοξολογία κρύβεται πάλι; Ξυπνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας στείλουν τα παράπονα τους στον πιο πετυχημένο άχρηστο Υπουργό, τον Κικίλια. Και στην κομπιναδορικη κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ενδιαφερει τ αρθρο αν δ αφορα λαθρο η μακεδονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΣΚΕΜΜΈΝΑ Ή ΌΧΙ.
    ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΊΛΟΥΝ
    ΣΤΌΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΜΈΑ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΌΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365