Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Επαφές Λάκη Βασιλειάδη για το τέλος επιτηδεύματος αγροτών & κτηνοτρόφων

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τους Υπουργούς Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μ. Βορίδη, στους οποίους και έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αναστολής ή και κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος στον πρωτογενή τομέα.



Όπως προέκυψε από τις επαφές του Βουλευτή, η Κυβέρνηση βλέπει θετικά το ζήτημα και ήδη εξετάζει ευνοϊκή ρύθμιση αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους κανονικού καθεστώτος.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι αντιλαμβάνεται τον πρωτογενή τομέα ως στυλοβάτη της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας συμπεριελάμβαναν το τέλος της υπερφορολόγησης του τομέα.
Ειδικότερα φέτος, όπου οι δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία δοκιμάζουν τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, είναι επιτακτική η αναστολή ή και η πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τον πρωτογενή τομέα.
Με χαρά διαπίστωσα ότι τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι καταρχήν θετικά και ήδη εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Σύντομα θα ακολουθήσουν θετικές ανακοινώσεις.»

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365