Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Προκαταβολή φόρου: Για ποιους εξετάζεται να μηδενιστεί - Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Σχέδιο για μηδενισμό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν φέτος ζημιές λόγω της κρίσης της πανδημίας επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να "κλειδώσει" τις επόμενες ημέρες.Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι το ψαλίδι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το 2021 που πληρώνουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα γίνει ανά επιχείρηση ή ανά κλάδο στη βάση συγκεκριμένων ποσοτικών στοιχείων και εκτιμήσεων που θα δείχνουν το μέγεθος της προβλεπόμενης ζημιάς το 2020. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι “αυτός που έχει ζημιά να μην χρειαστεί να πληρώσει καθόλου προκαταβολή φόρου”. Επί της ουσίας θα δίνονται από φέτος στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ζημιές οι επιστροφές φόρου που θα δικαιούνταν το 2021, εάν κατέβαλαν κανονικά στο 100% τις προκαταβολές φόρου φέτος. Έτσι με τον τρόπο αυτόν δίνεται ανάσα ρευστότητας σε όλους όσοι γράφουν φέτος ζημιές λόγω της επέλασης του κορονοϊού και παράλληλα περιορίζονται οι δυσάρεστες δημοσιονομικές εκπλήξεις για τον προϋπολογισμό το 2021. Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η προκαταβολή φόρου θα μηδενίσει φέτος για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και για επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365