Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια

Δελτίο Τύπου

Δελτιο ΤύπουΣυνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια πραγματοποίησε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. Με πρωτοβουλία του, ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υπουργό για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας, αλλά και την Πέλλα.Αρχικά ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για το κρίσιμο θέμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και της αυξημένης επιθετικότητα της Τουρκίας. Από τη διεξοδική ενημέρωση που του έκανε ο Υπουργός έγινε σαφές ότι η Ελλάδα είναι πλήρως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κάθε απειλή, συμβατική ή υβριδική. Εδώ και καιρό έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες σε διπλωματικό επίπεδο κινήσεις, διμερώς με τους Συμμάχους μας αλλά και στο πλαίσιο Διεθνών Οργανισμών. Η Ελλάδα θα πράξει οτιδήποτε χρειαστεί, σε περίπτωση απειλής κατά της κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Στη συνέχεια, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ανάγκης εύρεσης νέων αγορών. Ο κ. Δένδιας παρουσίασε αρχικά ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου με την αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων για συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε virtual εκθέσεις και δημιουργία πλατφόρμας σύνδεσης με τις αγορές του εξωτερικού. Παράλληλα εξήγησε τη νέα στρατηγική του Υπουργείου για στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό.

Για μία ακόμη φορά ο Λάκης Βασιλειάδης ανέφερε στον Υπουργό τα ζητήματα του ρωσικού εμπάργκο αλλά και των πρόσφατων αμερικανικών δασμών, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά τους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, ειδικά και στην Πέλλα. Αναφορικά με το πρώτο, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας βελτιώνονται διαρκώς, ωστόσο το ζήτημα παραμένει ευρωπαϊκό. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα κινείται με γνώμονα και τα συμφέροντα του πρωτογενούς τομέα. Αναφορικά με το δεύτερο, η ελληνική πλευρά έχει θέσει επανειλημμένως το ζήτημα στον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, ωστόσο και πάλι η διένεξη αφορά τις Ευρω-Αμερικανικές σχέσεις.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Βουλευτής συνεχάρην τον Υπουργό και την Κυβέρνηση για τις ενέργειες αναφορικά με τη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σύνορα. Ωστόσο, τον ενημέρωσε επίσης ότι παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένο κόστος, λόγω της προσέλκυσης εργατών από κατά βάση μία μόνο χώρα. Ο Λάκης Βασιλειάδης πρότεινε στον κ. Δένδια άμεσες και έγκαιρες για την επόμενη χρονιά ενέργειες ώστε η μετάκληση εργατών να πραγματοποιηθεί συντονισμένα από μεγαλύτερο αριθμό χωρών, κυρίως Βαλκανικών.

Τέλος, βασικός λόγος που ο Βουλευτής επεδίωξε την αποψινή συνάντηση ήταν η ενημέρωσή του για την πορεία της εγκατάσταση νέου συνοριακού σημείου διέλευσης στους Προμάχους Πέλλας. Ο Υπουργός πληροφόρησε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι η σύσταση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι εργασίες της Επιτροπής έχουν πάει πίσω λόγω της υγειονομικής κρίσης στις δύο χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365