Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Χρήστος Μπατσης: Πρόταση σύστασης Δημοτικής Αστυνομίας

Δελτίο Τύπου

Τη σύσταση και λειτουργία  δημοτικής αστυνομίας αποφάσισε να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, μετά και την ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου. 


Κάθε ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να έχει όρους και κανόνες στην καθημερινότητά της, που να τηρούνται και να εξασφαλίζουν την ισόποση και ισότροπη αντιμετώπιση του δημότη. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι αυτοί που περιορίζουν την κακώς νοούμενη ελευθερία του ενός, έναντι των δικαιωμάτων του συνόλου.

Σήμερα όσο ποτέ, υπάρχει η ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής συμβίωσης σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους  καθώς και η εξασφάλιση της επιχειρηματικότητας που σχετίζεται με το δημοτικό γίγνεσθαι. 
Ενδεικτικά οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι σχετικές με:

1. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση, 
2. Την χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων.
3. Τη χρήση και λειτουργία των λαϊκών αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων
4. Την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους 
5. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, καθώς και την  κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια.
6. Την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στη σήμανση των εργασιών που εκτελούνται στις οδούς.
7. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων.
8. Την τήρηση διατάξεων που αφορούν τους οργανωμένους από τους Δήμους χώρους προσωρινής εγκατάστασης μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων.
9. Την τήρηση των μέτρων για την προστασία των μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της περιοχής του 
10. Την τήρηση των διατάξεων για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των συναφών καταστημάτων, καθώς και των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων.
11. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς
12. Την προστασία της δημοτικής περιουσίας

Η Δημοτική Αρχή ελπίζει στην ευρύτερη κοινωνική συναίνεση  για τη σύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

5 σχόλια:

  1. Αν τα στελέχοι έχουν καταγωγή από την Αλμωπία τότε εκτός τους μισθούς δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα στην άναρχη εικόνα της Αριδαίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο γιος του Βέσκου εκει δεν ήταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κόσμος θέλει την Αστυνόμευση στους δρόμους και παντου.Ειδικά με τα μηχανάκια υπάρχει θέμα.Περιμένουμε όχι απλά περιπολίες αλλά παρεμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μας θυμισει ο κύριος βεσκος γιατί καταργήθηκε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365