Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, πραγματοποίησε σήμερα εκ νέου συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη δημιουργία νέων Δικαστικών Μεγάρων στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.Ο κ. Τσιάρας παρουσίασε στο Βουλευτή το ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου για αναβάθμιση Δικαστικών Μεγάρων σε όλη τη χώρα, μέσω της διαδικασίας Σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο Λάκης Βασιλειάδης εξέφρασε για μία ακόμα φορά το αίτημα για νέα Δικαστικά Μέγαρα στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Τόνισε την ιδιαιτερότητα που έχει η Πέλλα, καθώς αφενός η Έδεσσα αποτελεί πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας και τα δικαστήρια εξυπηρετούν επίσης τη Σκύδρα και την Αλμωπία, αφετέρου τα Γιαννιτσά και ο Δήμος Πέλλας ευρύτερα είναι μεγαλύτερος πληθυσμιακά.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι η Πέλλα βρίσκεται στο κέντρο του σχεδιασμού και τον ενημέρωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και ανακοινώσεις. Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης συνεχίζει με συνέπεια και μεθοδικότητα τις παρεμβάσεις του στα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υποδομών & Μεταφορών, αλλά και σε υπηρεσίες όπως η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ και η ΚτΥπ ΑΕ. Άλλωστε, όπως αποφασίστηκε και στην πρόσφατη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για το θέμα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των φορέων -Βουλευτών, Περιφέρειας, Δημάρχων- με τους συναρμόδιους Υπουργούς, ώστε από κοινού να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα ζητήματα του κλάδου των δικηγόρων που έχουν προκύψει από την πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισή της. Ο Λάκης Βασιλειάδης έχει προβεί σε σειρά παρεμβάσεων για τη στήριξη του κλάδου, με πιο πρόσφατη την με ΑΠ.6908 από 28-05-2020 Κοινοβουλευτική Ερώτησή του. Ο Υπουργός επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς στήριξη σε αυτή τη δύσκολη ώρα για τη χώρα και μάλιστα αποκάλυψε πως είναι ένα θέμα για το οποίο υπάρχει χειρισμός και ευαισθησία από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365