Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Χρήστος Μπάτσης: Η ενημέρωση του για τον COVID-19, τα Λουτρά αλλά και η μήνυση που υπέβαλλε κατά συγκεκριμένου μέσου

Διαβάστε την ενημέρωση του Δημάρχου με αφορμή το σημερινό Δ.Σ.

Διαβάστε την ενημέρωση του Δημάρχου με αφορμή το σημερινό Δ.Σ.:


Ενημέρωση Δημάρχου
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δυστυχώς η κανονικότητα δεν είναι τόσο κοντά μας και έτσι αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά, να συνεδριάσουμε εξ αποστάσεως. 

Συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τον ιό που, όπως φαίνεται, βρίσκεται ανάμεσά μας. Σήμερα όσο ποτέ, η σοβαρότητα επιβάλλεται να καθορίζει τις πράξεις μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε γίνει μάρτυρες και εμείς, ως δημοτική αρχή, αποδέκτες μιας επίθεσης από συγκεκριμένο τοπικό μέσο. Οι άκρως συκοφαντικές κατηγορίες για διασπάθιση  δημοσίου χρήματος, για χρηματικά οφέλη υμετέρων και υπαλλήλων του Δήμου, για εκμετάλλευση της υγειονομικής κρίσης του Δήμου μας με επίκεντρο την καραντίνα της Φούστανης  ξεφεύγουν από τη δημοσιογραφική κριτική και πλέον ανήκουν στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Εγώ προσωπικά και οι αντιδήμαρχοι της παράταξής μας, υποβάλαμε μήνυση κατά του συγκεκριμένου μέσου, το οποίο ενώπιον πλέον του Εισαγγελέα, θα κληθεί να αποδείξει τα γραφόμενά του. Οφείλω να ομολογήσω ότι η «δημοσιογραφική» πρακτική του προαναφερόμενου, όχι απλά δεν ακολουθήθηκε από τα τοπικά  ΜΜΕ αλλά σχεδόν απομονώθηκε και φυσικά προς τιμήν τους. Έχω ξαναμιλήσει για κανιβαλισμό προσωπικοτήτων, για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης με την παράθεση «ανωνύμων» σχολίων, για την πλαστή ηθική του εμφανιζόμενου ηλεκτρονικού όχλου. Αυτά είναι φαινόμενα των καιρών μας που δυστυχώς πρέπει να διαχειριστούμε εξυψώνοντας τη δική μας πολιτική ηθική πάνω και πέρα από πολιτικές στοχεύσεις και μικροπολιτικούς ρεβανσισμούς. Για το λόγο αυτό, σας καλώ να καταδικάσετε τα συγκεκριμένα καταγγελλόμενα δημοσιεύματα και να απαιτήσετε την ηθική αποκατάσταση των βαλλόμενων.

Μετά από σχεδόν 3 μήνες αναγκαστικής παύσης λειτουργίας της επιχείρησης των Λουτρών, επαναλειτουργεί από τις 15/6/2020. Με μικρά και σταθερά βήματα και πάντα όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η διεθνής και εθνική τακτική αντιμετώπισης της πανδημίας, η επιχείρηση προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και διεκδικεί το μερίδιο της τουριστικής αγοράς που δικαιωματικά της ανήκει. Είμαστε αισιόδοξοι πως ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, η επιχείρηση θα επικοινωνήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα μετατρέψει την αντιξοότητα σε ευκαιρία.
Παραμένοντας στα Λουτρά, θα ήθελα να αναφερθώ στο Υδροηλεκτρικό των Λουτρών και πιο συγκεκριμένα, στην οριστική παραλαβή του από το ΔΕΔΔΗΕ και την ένταξή του στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο. Δεν κρύβω τη χαρά μου που επιτέλους αυτό το έργο άρχισε να παράγει οφέλη όχι μόνο για την επιχείρηση των Λουτρών αλλά και για ολόκληρη την επαρχία, βοηθώντας στη σταθεροποίηση του τοπικού ηλεκτρικού δικτύου. 

Υπερήφανους μας έκανε όλους μας ο ΑΛΜΩΠΟΣ. Η επίσημη αγαπημένη μας ανεβαίνει στα σαλόνια της Β Εθνικής κατηγορίας για να ξαναζήσουμε τις δόξες του παρελθόντος. Η περηφάνια και η χαρά όμως έχουν ευθύνες που στην περίπτωσή μας περιορίζονται στα αυτονόητα. Και εξηγούμαι. Κοίνο μυστικό όλων μας, εδώ και πολλά χρόνια, είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας που είναι κατά το ήμισυ δημοτικό. Πλέον το θέμα οδεύει στην τακτοποίησή του. Με την συνδρομή και της Αντιπεριφέρειας, την ερχόμενη Τρίτη 23/6/2020, το γήπεδο του ΑΛΜΩΠΟΥ θα είναι πλέον δικό μας. Ανοίγεται λοιπόν ο δρόμος για την υλοποίηση έργων υποδομής, απαραίτητων για τη στήριξη της ομάδας μας και όχι μόνο. Ελπίζουμε πολύ σύντομα, την ίδια τύχη να έχουν το Δημαρχείο, το εργοτάξιο, το γήπεδο Λαγούδη και πολλά πολλά ακόμη ακίνητα στην Αριδαία και στις κοινότητες του Δήμου μας. Η τακτοποίηση της δημοτικής περιουσίας είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική μας αρχή.  

Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε για την επανασύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Η δράση της είναι απαραίτητη για τη λειτουργική τακτοποίηση της καθημερινότητάς μας. Από την ύδρευση και την άρδευση, από τα διπλοπαρκαρίσματα μέχρι την καθαριότητα και την ηχορύπανση η Δημοτική αστυνομία θα εφαρμόζει τους αντικειμενικούς κανόνες συνύπαρξης. Σας προτρέπω να στηρίξετε την πρότασή μας.  

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην ανάγκη εφαρμογής όλων των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊου ώστε να είμαστε όλοι υγιείς και ετοιμοπόλεμοι να προσπαθούμε για το καλύτερο του Δήμου μας. 

Ευχαριστώ πολύ!
Χρήστος Μπάτσης

15 σχόλια:

  1. στο στάδιο τι περιμένουμε και δεν αρχίζουν οι εργασίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κ. Δήμαρχε!!! Επιτέλους να τον βάλει κάποιος στη θέση του γιατί είχε ξεφύγει η κατάστασή του... Αυτό που έκανε και κάνει ο συγκεκριμένος δεν είναι δημοσιογραφια!!! Είχε καταντήσει αηδία!!! Ας αποδεχτεί την ήττα του και ας χονεψει ότι δεν μπορεί να κάνει πλέον ότι θέλει... Ευτυχώς ο κόσμος τον έχει καταλάβει και όλοι θέλουν να τον φτυσουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xaxaxaxa ..esu mallon kai ston upno sou ton blepeis

      Διαγραφή
    2. Ωρέ Διαμααααντωωωωω Πού `ναι ο Διαμαντής;;;!!!
      Παλιό λαϊκό άσμα
      (Ολοφάνερη η απόγνωσή σου)

      Διαγραφή
  3. Μπαντση προσπαθεις παραπληροφορεις τον κοσμο.Δεν ειναι ολοι ουτε χαζοι ουτε τρελοι που φωναζουν για την καραντινα στην Φουστανη.Ο δημοσιογραφος που αναφερεσαι για μηνυσεις και καταγγελιες απλα εξεφρασε την γνωμη του κοσμου και πολλοι απο αυτους ειναι και ψηφοφοροι σου.Ασε λοιπον τις μυνησεις και κοιτα να δεις πως θα διορθωσεις τα πραγματα γιατι οι διαμαρτυριες ερχονται η μια πισω απο την αλλη.Σε λιγο θα ερθουν και εκλογες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το θέμα είναι με την αστυνομία αν υπάρχει κάποια συνενόηση για τα παράνομα δίκυκλα.Έχουμε παιδιά που δίνουν πανελλαδικές και κάποιοι αφήνουν τα παιδιά τους να κυκλοφορουν με μηχανάκια θορυβώδη και επικίνδυνα.Είναι και θέμα του Δήμου να τηρούνται ώρες κοινής ησυχίας και κανονισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, αυτά έπρεπε να είναι αυτονόητα.. αλλά..

      Διαγραφή
  5. Κυριε Δημαρχε με ολο τον σεβασμο και εμεις ψηφοφοροι σας ειμαστε αλλα αυτες οι επιλογες στην Φουστανη και ο διαχωρισμός που γινεται δεν θα επρεπε να γινονται στην δικη σας παραταξη. Δεν θελω να πιστευω οτι ειστε σαν τους προηγούμενους, γιαυτο καλο θα ηταν να ελενξετε το πιον των ανθρωπων που στβριζεται στο συγκεκριμένο χωριο και κυριως την φωνη του λαου που σας φωναζει τοσο καιρο και εσεις απλα κλεινεται τα αυτια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξερετε τι γινεται στην φουστανη και τα καλύπτεται ειστε και εσεις συνένοχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακόμα δεν ανέλαβε κι έχει πρόβλημα με τα ΜΜΕ? μήπως δεν ήξερε που έμπλεκε? η κριτική του κόσμου θα είναι συνεχής και ασταμάτητη.και σκληρή.Και ανηλεής.Τώρα αν θα φεύγει απ τα όρια ή όχι θα δείξει...
    Αυτός αποφάσισε να μπει σε θέση που θα δέχεται κριτική.Αυτή ειναι η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπατση αντί να βγεις ν αποδείξεις την αλήθεια σου με χαρτιά απαντάς με μηνύσεις!!!
    Παραιτησου και μη μας βάζεις να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας στη Φούστανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακουει στην φουστανη το team του νομιζοντας οτι ειναι οι πολλοι αλλα στις επομενες εκλογες θα φανει ποιοι ειναι οι πολλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενας με μεγαλο κεφαλι απτη φουστανη τι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ποιόν αναφέρετε? Στην γλυφούτσα του πρώην δημάρχου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαθαινουμε και εμεις πως αντιμετωπιζει το προεδρειο τους κατοικους του χωριου. Ειστε συνένοχος κυριε μπατση, στο ονομα σας αναφέρονται κανοντας κουμαντο στους κατοικους. Δεν υπαρχει ανθρωπια τόσος κοσμος παραπονιεται τι πρεπει δηλαδη να κανουμε για να καταλαβεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365