Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς να αυξήσεις το κοινό σου στο Instagram απλά και εύκολα

Δείτε τα βήματα

Η εξέταση των μετρήσεων στο Instagram μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την απόδοση του account σου και να αυξήσεις το κοινό σου, ειδικά αν είσαι ακόμα νέα στον ψηφιακό κόσμο.Γι’ αυτό το λόγο σου προτείνουμε τους 8 καλύτερους τρόπους να βελτιώσεις τα νούμερα του λογαριασμού σου στο Instagram με τον πιο ασφαλή τρόπο.

#1 Προσέγγιση – Impact

Άμα θέλεις να παρακολουθήσεις την απήχηση που έχει το brand σου στο Instagram, η εξέταση της “προσέγγισης” νέων χρηστών είναι μια από τις σημαντικότερες ενέργειες που θα πρέπει να λάβεις υπόψη.

Ενώ παλαιότερα, τα πάντα αφορούσαν τα ποσοστά συμμετοχής των χρηστών στο Instagram, η απομάκρυνση των likes σε πολλές χώρες αλλάζει τα πράγματα!

Ως αποτέλεσμα, η εμβέλεια είναι τώρα πολύ πιο σημαντική για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση κοινού. Έτσι αν ο στόχος σου είναι να αυξήσεις την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σου και να φτάσεις στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό χρηστών, θα πρέπει να εστιάσεις στην αύξηση της προσέγγισής σου στο Instagram.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό!

#2 Αποθήκευση

Οι λογαριασμοί στο Instagram δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν τις αναρτήσεις που θέλουν για αργότερα – ειδικότερα τώρα που τα likes είναι παρελθόν. Με τις αποθηκεύσεις στο Instagram, οι χρήστες μπορούν να συλλέξουν και να αποθηκεύσουν posts, απλά πατώντας το εικονίδιο “σελιδοδείκτη” στην κάτω δεξιά γωνία μιας ανάρτησης.

Αυτές οι αποθηκεύσεις είναι ένα βασικό βήμα για τον αλγόριθμο του Instagram, καθώς υποδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για το περιεχόμενό σου. Όσες περισσότερες αποθηκεύεις έχεις σε ένα posts, τόσο σε περισσότερες αρχικές σελίδες θα εμφανιστεί ο λογαριασμός σου.

#3 Πωλήσεις

Mπορεί όλοι να μιλάνε για το TikTok αυτή τη στιγμή, αλλά όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ της επιχείρησής σου και την αύξηση των πωλήσεων, το Instagram είναι σίγουρα η καλύτερη (και πιο εξελιγμένη) πλατφόρμα στην οποία θα επικεντρωθείς.

Το Instagram έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια για να βοηθήσει τις εταιρείες στο θέμα των πωλήσεων, εισάγοντας διαφημιστικά posts, Instagram Stories,  αγορές και πιο πρόσφατα, τα φίλτρα AR.

Για να παρακολουθήσεις τις πωλήσεις από το Instagram, απλά πρόσθεσε UTM parameters – Ενιαίος Εντοπιστής Πόρων – σε οποιονδήποτε σύνδεσμο χρησιμοποιείς. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβεις όχι πώς οδηγείται κάποιος στο περιεχόμενό σου, αλλά πως μετατρέπεται αυτό σε “χρήμα”.

Το Instagram έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα brands: έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κλικ στο bio. Ο σύνδεσμος στο bio σου είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία για την προώθηση της ιστοσελίδας σου μέσω του Instagram.

#4 Engagement rate

Καθώς τα likes εξαφανίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, τα σχόλια είναι η νέα μέτρηση προσέγγισης χρηστών για τα brands στο Instagram.

Το engagement rate στο Instagram αποτελεί βασική ένδειξη για την ανταπόκριση που έχει το περιεχόμενό σου στο διαδικτυακό κόσμο. Αν οι followers σου σχολιάζουν και μοιράζονται το περιεχόμενό σoυ, το engagement rate σου θα αυξηθεί.

Πώς υπολογίζεται το engagement rate;

Χώρισε τον συνολικό αριθμό των likes σου και των σχολίων από τον αριθμό των followers σου και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάσεις με το 100, για να δώσεις ένα ποσοστό.

Engagement rate = (Likes + Comments) / Followers * 100

#5 Προβολές Instagram stories 

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στο Instagram είναι η δημιουργία περιεχομένου στα Insta stories, έτσι ώστε να αρέσει στο κοινό σου. Θέλεις να δημιουργήσεις ιστορίες που πραγματικά θα αρέσουν στους followers σου και να κρατάει την προσοχή τους από την αρχή μέχρι το τέλος ζωντανή;

Μόλις μάθεις το είδος του περιεχομένου που έχει “αγκαλιάσει” το κοινό σου, μπορείς να οργανωθείς καλύτερα και να συνεχίσεις να δημιουργείς περιεχόμενο που απευθύνεται για αυτούς.

Αλλά πώς μπορείς να πεις ποιο περιεχόμενο είναι καλύτερο; Όλα καταλήγουν στις προβολές των Instagram Stories.

1. Έλεγξε το ποσοστό ολοκλήρωσης για κάθε ιστορία, δηλαδή πόσα δευτερόλεπτα έκατσε ένας χρήστης στην ιστορία σου.
2. Υπολόγισε τις ιστορίες στο Instagram για να παρακολουθήσεις τη κίνηση του λογαριασμού σου.
3. Υπολόγισε το ποσοστό “απόρριψης” μετά την πρώτη σου ιστορία.

#6 Η καλύτερη στιγμή για να κάνεις post

Γνωρίζεις ότι θα μπορούσες να παρεμποδίσεις το ποσοστό επιτυχίας σου, άμα δημοσιεύεις τα posts σου τη λάθος στιγμή;

Η εύρεση της καλύτερης ώρας για την ανάρτηση είναι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσεις το κοινό σου όταν είναι πιο πιθανό να σχολιάσει το περιεχόμενό σου. Δες αναλυτικά τα posts και τις ιστορίες σου για να δεις την καλύτερη μέρα και ώρα για να δημοσιεύσεις.

#7 Ανάπτυξη

Η διατήρηση των “καρτελών” στο προφίλ σου ήταν πάντα σημαντική, αλλά τώρα – χάρη στις μετρήσεις του Instagram “follow” και “unfollow” – μπορείς να δεις πόσους followers κερδίζεις και πόσους χάνεις κάθε μέρα.

Έχοντας αυτό το επίπεδο διορατικότητας, είναι πολύ χρήσιμο να κατανοήσεις το περιεχόμενο που θα σε βοηθήσεις να αυξηθούν οι followers σου.

Παραδείγματος χάριν, εάν παρατηρήσεις μια “αποτυχία” στη δραστηριότητα σου μετά τη δημοσίευση κάποιας φωτογραφίας, θα μπορούσε να είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι η ανάρτηση σου δεν ήταν τόσο ενδιαφέρουσα για το κοινό σου.

Τούτου λεχθέντος, αξίζει τον κόπο να μην στηρίζεσαι στον αριθμό των followers σου, αλλά στο κοινό σου καθ’αυτό. Ένα αφοσιωμένο κοινό είναι πολύ πιθανό να υποστηρίξει το brand σου, να αγοράσει τα προϊόντα σου, να κάνει χρήσιμα σχόλια και να μοιραστεί τις αναρτήσεις σου με τους φίλους και την οικογένειά τους.

#8 Κίνηση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυξηθεί η κίνηση στον ιστότοπό σου από το Instagram, αλλά πώς γνωρίζεις ποιες κινήσεις που θα λειτουργήσουν καλύτερα στην επιχείρησή σου;

Μπορείς να παρακολουθείς τα κλικ του ιστότοπου σου για 3 μήνες – για να μπορείς να καταλάβεις ακριβώς πότε το κοινό σου ασχολήθηκε με το περιεχόμενό σου και έκανε κλικ στο σύνδεσμο του site σου.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος τρόπος να αυξήσεις την κυκλοφορία του Instagram σου και επίσης ανοίγει μια τεράστια ευκαιρία για να καταλάβεις τι περιεχόμενο υποκινεί το κοινό σου να «swipe up» – αν έχεις ξεπεράσει βέβαια τους 10κ followers.

marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365