Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Δημόσιες τουαλέτες | Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάθεστε (VIDEO)

Δείτε τα tips και το βίντεο

Όλοι μας έχουμε αναγκαστεί σε πάμε σε δημόσιες τουαλέτες όταν μας έρχεται η ανάγκη και είμαστε έξω. Και όλοι μας τότε σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα. Πως πρέπει να κάτσουμε για προσέξουμε περισσότερο την υγιεινή μας.



Το δίλημμα είναι; Να παραμείνουμε… στον αέρα και να μην ακουμπήσουμε καν το κάθισμα της τουαλέτας; Να το καλύψουμε με χαρτί και να καθίσουμε κανονικά;
Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση το δίδυμο επιστημόνων Mitchell Moffit και Gregory Brown της ομάδας του Asap Science στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.

Πού ζουν τα περισσότερα βακτήρια…
“Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο, αλλά σε ένα τυπικό σπίτι, το ξύλο κοπής στην κουζίνα έχει κατά μέσο όρο περίπου 200 φορές περισσότερα περιττώματα (!!!) από το κάθισμα της τουαλέτας”, λέει το Asap Science. “Ακόμα και το σφουγγάρι για τα πιάτα έχει 200.000 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας!”

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι εάν φαίνονται καθαρές με το μάτι, είναι ΟΚ. Το καθεαυτό κουβούκλιο της τουαλέτας, είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί να είναι καθαρότερο από ό,τι τα περισσότερα άλλα αντικείμενα στις δημόσιες τουαλέτες! Βακτήρια, όπως το E.coli, μπορεί να επιβιώσουν στο κάθισμα της τουαλέτας επ’ αόριστον. Αν όμως δεν έχετε κάποια ανοικτή πληγή στο δέρμα που ακουμπάει στην λεκάνη, τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν στο σώμα σας. Αυτό συμβαίνει, επειδή το δέρμα δρα ως ένα εξαιρετικό φράγμα σε μικροοργανισμούς.

Πλένετε καλά τα χέρια σας!
Πολλοί από εμάς έχουν την τάση να χρησιμοποιούν χαρτιά επάνω στο κάθισμα της λεκάνης στις δημόσιες τουαλέτες. Πόσο ασφαλής είναι αυτή η μέθοδος όμως; “Ακόμα και το καζανάκι που θα τραβήξετε αναδεύει αερομεταφερόμενα βακτήρια, οπότε το χαρτί τουαλέτας είναι πιθανώς ήδη ελαφρώς μολυσμένο”, λένε οι επιστήμονες. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πιο πιθανό να προέλθει από ανεπαρκές πλύσιμο των χεριών.

Η… ετυμηγορία
Παρά το γεγονός ότι το να αποφύγετε πλήρως τα μικρόβια είναι αδύνατο, καλύτερα να μην βάζετε χαρτί τουαλέτας στο κάθισμα της λεκάνης. Είναι προτιμότερο να αιωρείστε πάνω από το κάθισμα, από την στιγμή που φοβάστε τόσο πολύ για τα μικρόβια, αν και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για κάτι τέτοιο.

Διαφορετικά, το βίντεο από το Asap Science δείχνει ότι μπορείτε να καθίσετε χωρίς κανένα άγχος στις δημόσιες τουαλέτες, αρκεί να πλύνετε καλά τα χέρια σας και να αποφύγετε μετά να αγγίξετε άλλη επιφάνεια, όπως το χερούλι της πόρτας, καθώς βγαίνετε έξω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365