Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ενίσχυση 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία – Η τροπολογία

Τη χορήγηση εφάπαξ παροχής οικονομικής ενίσχυσης 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα καθορίζονται τα κριτήρια για την καταβολή του ποσού ενίσχυσης.



Τη χορήγηση εφάπαξ παροχής οικονομικής ενίσχυσης 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται η τήρηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), ηλεκτρονικού μητρώου, στο οποίο καταχωρίζονται όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία φέρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν.2725/ί999. Παράλληλα, κατά το έτος 2020 καταβάλλεται ποσό 12 εκατ. ευρώ ως εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που είναι εγγεγραμμένα στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας τούς, λόγω της πανδημίας του κορωνοiού.

Το ποσό της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης θα καταβάλλεται στα δικαιούμενα αθλητικά σωματεία κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια τον Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος χαρτοσήμου, δεν θα δεσμεύεται και δεν θα συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς την εφορία και το υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ο καταβαλλόμενο ποσό θα μπορεί να αυξηθεί, εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα καθορίζονται τα κριτήρια για την καταβολή του ποσού ενίσχυσης, οι κατηγορίες των δικαιούχων αθλητικών σωματείων, το ακριβές διανεμητέο ποσό ανά κατηγορία δικαιούχου, καθώς ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365