Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Παρέμβαση Λάκη Βασιλειάδη για την άμεση καταβολή του 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε νέα σειρά επαφών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική κ. Θ. Σκυλακάκη για την καταβολή του 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.Στην επικοινωνία του με τον κ. Βορίδη, ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε για μια ακόμη φορά το δίκαιο αίτημα των αγροτών να πληρωθούν άμεσα το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων για ζημιές της περσινής χρονιάς, ενώ στον κ. Σκυλακάκη έθεσε εκ νέου το ζήτημα της συμμετοχής του κρατικού προϋπολογισμού στα έσοδα του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, το Δημόσιο οφείλει να συμμετέχει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, έως ποσοστό 20% του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών του Οργανισμού, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί από το 2011.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκα αρκετά χωριά της Πέλλας και μίλησα με πολλούς παραγωγούς. Πολλά τα προβλήματα, ειδικά φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά όλοι συμφώνησαν σε ένα πράγμα: Πρέπει να γίνει άμεσα η πληρωμή του 35%.

Οι περισσότερες καλλιέργειες βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στάδιο της συγκομιδής. Τα έξοδα της επόμενης χρονιάς άρχισαν ήδη να τρέχουν. Οι επιπτώσεις της πανδημίας δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη ρευστότητα των αγροτών. Η καταβολή του 35% πρέπει να είναι προτεραιότητα. Το «τέλος καλοκαιριού» που ακούγεται εδώ και καιρό, φαντάζει πολύ μακρινό.

Οι κκ. Βορίδης και Σκυλακάκης μου ξεκαθάρισαν ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι να δοθεί άμεση λύση και το 2020 να είναι η τελευταία χρονιά που οι αποζημιώσεις καταβάλλονται τμηματικά και με τέτοια καθυστέρηση. Είμαι βέβαιος ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ήδη έχει αποδείξει ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365