Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Μιχαηλίδης: Ο Έλληνας Νταβίντ Λουίζ από τα Γιαννιτσά αξίας 6 εκ. ευρώ

Ο αριστεροπόδαρος στόπερ, κοντοχωριανός του Πέλκα, που στην ομάδα του, στα Γιαννιτσά ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικός, δεν θα έπρεπε να φτάσει 20 χρονών για να πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα

Το 24ο Ευαγγέλιο στο Sport24 παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία του Γιάννη Μιχαηλίδη από τα Γιαννιτσά, το παράδοξο που τον συνδέει με τον Φερέιρα, την σχέση με τις υποθέσεις Μελιόπουλου & Ρέτσου, το σκαουτινγκ ριπορτ μεγάλης ισπανικής ομάδας και την σύγκριση/μετρήσεις με τον Νταβίντ Λουίζ.



Τα playoffs εξελίσσονται σε μια δυσάρεστη εμπειρία για τον ΠΑΟΚ, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για τον επίλογο που ταιριάζει σε ένα κλαμπ που κατόρθωσε, σε λιγότερο απο ένα χρόνο, να απαξιώσει και να αποδομήσει έναν νταμπλούχο και μια αήτητη στο περσινό πρωτάθλημα ομάδα/γκρούπ, τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου...

Αν βέβαια κάποιος προσπαθήσει να βρει ένα, το πολύ δυο, θετικά σε μια καταστροφική σεζόν, την πρώτη μετά από μια 3ετια που ο "δικέφαλος" μένει ξανά χωρίς κάποιο τίτλο, είναι πως δόθηκε η ευκαιρια να λάμψουν αστεράκια όπως ο Τζόλης αρχικά και τώρα ο Μιχαηλίδης και ως αποτέλεσμα να πάρει... φύλλο πορείας για την πρώτη ομάδα ένα σούπερ ταλέντο όπως ο Κούτσιας! Ισως έτσι κάτι του μείνει για το μέλλον. Ακόμη και για μια μελλοντική υπερήφανη πώληση, πλασάροντας τον δικό του...Ρέτσο!

Κάτι είναι κι αυτό, σίγουρα...σημαδιακό αφού σημειολογικά να αναφέρω πως συνέβη κόντρα στην εκφρασμένη επιθυμία του Οργανισμού του ΠΑΟΚ, λόγω κορονοϊού να είχε ολοκληρωθεί η σεζόν με το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League...

ΑΠΟ ΣΤΟΧΕΥΣΗ Ή ΓΙΑ... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάπως έτσι, λοιπόν, τελείως ξαφνικά, το ποδοσφαιρικό πανελλήνιο ανακάλυψε τον Γιάννη Μιχαηλίδη! Για την ψαγμένη πιάτσα των σκάουτς, για κάποιους που ασχολούνται ενδελεχώς με τις Υποδομές, σίγουρα και για τον Πάμπλο Γκαρσια, ο αριστεροπόδαρος στόπερ, κοντοχωριανός του Πέλκα, που στην ομάδα του, στα Γιαννιτσά ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικός, δεν θα έπρεπε να φτάσει 20 χρονών για να πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Αυτή είναι όμως η (ποδοσφαιρική) Ελλάδα.

Και το κυρίαρχο ερώτημα που θα απαντηθεί όμως, την επόμενη σεζόν είναι αν στον ΠΑΟΚ προωθούν (επιτέλους) τα ταλέντα απο την πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια ομάδα της Κ 19 λόγω στόχευσης και πλάνου ή βάζουν τώρα τους μικρούς από...ανάγκη, επειδή ψάχνουν επικοινωνιακά άλλοθι; Κοντός ψαλμός αλληλούια...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ... ΝΤΑΒΙΝΤ ΛΟΥΙΖ

Πάμε τώρα και στον πρωταγωνιστή του σημερινού 24ου Ευαγγελίου, τον Γιάννη Μιχαηλίδη, που από...6ος στόπερ στο ρόστερ των "ασπρόμαυρων", τον περασμένο Ιούλιο, ίσως την ερχόμενη σεζόν να είναι δευτερό - τρίτος! Η ιστορία και η εξέλιξή του συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ζουμερό παρασκήνιο. Έχουμε και λέμε:

1. Ο Μιχαηλίδης είναι απο τα Γιαννιτσά, όπως και ο Πέλκας, με τον οποίο είναι φίλοι. Πριν πάει στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ έπαιζε 8άρι και 10αρι εξου και η πολύ καλή τεχνική του (για στόπερ) και τα σούπερ "στημένα" που διαθέτει...

2. Λίγο πριν την εμφάνιση του... Covid-19, στα τέλη του περασμένου Γενάρη, ο Μιχαηλίδης ανανέωσε/επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ως τον Ιούνιο του 2023. Κι από τα 600 ευρώ τον μήνα που έπαιρνε πήγε στα 4.500!

3. Στο νέο συμβόλαιο του Μιχαηλίδη ο ΠΑΟΚ έβαλε μπάι άουτ 6 εκατ. ευρώ! Επίσης, υπάρχουν μπόνους συμμετοχών στην πρώτη ομάδα. Για κάθε συμμετοχή στο πρωτάθλημα έστω και ενός λεπτού, παίρνει επιπλέον 2.000 ευρώ. Για ολόκληρο 90λεπτο όμως, θα εισπράττει 4 χιλιάρικα. Ήδη δηλαδή, μέσα στα πλέι οφ, με τις 4 συμμετοχές του (οι 3 ως αλλαγές), μάζεψε συν 10.000 ευρώ!

4. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ανήκει στο γερμανικό μανατζερικό Γραφείο της Rogon, του Πολ Κουτσολιάκου, με συνεργάτη του στην Ελλάδα τον Σεραφείμ Μίχα. Από τους συμπαίκτες του στον "δικέφαλο" είναι "ομόσταβλος" των Βιεϊρίνια και Πέλκα. Θυμίζω πως ο Κουτσολιάκος είχε κάνει την μεταγραφή 20 εκ. του Ρέτσου από τον Ολυμπιακό στη Λεβερκούζεν.

5. Το περασμένο καλοκαίρι, με τις αγορές των Μιχάι και Μελιόπουλου αλλά και την παρουσία των Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον, ο Μιχαηλίδης δεν ήταν καν στην 5άδα των κεντρικών αμυντικών. Για αυτό άλλωστε δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, στην Ολλανδία...

6. Ο Αμπέλ Φερέιρα ανέλαβε ως "αντι-Λουτσέσκου" ενώ είχε ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ και όταν θέλησε να δει αγώνες της Κ19 στάθηκε αμέσως στον Μιχαηλίδη. Απορώντας μάλιστα πως δεν τον συμπεριέλαβαν/πήραν στην προετοιμασία και δίνοντας εντολή με το που επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη να ανέβαινε μονιμα στην πρώτη ομάδα.

7. Το "ανέβασμα" του Μιχαηλίδη ήταν από τις πρώτες αποφάσεις του Πορτογάλου, όπως και το ... κόψιμο του Μελιόπουλου (που στην συνέχεια σταμάτησε το ποδόσφαιρο αν και αγορά, από την Ξάνθη, που κόστισε πάνω απο 1 εκατ. στον Σαββίδη). Το παράδοξο είναι πως ο Άμπελ Φερέιρα στην συνέχεια και παρά τον τραυματισμό του Κρέσπο, με την ομάδα να μένει χωρίς κλασικό αριστεροπόδαρο στόπερ, δεν εμπιστεύτηκε/δεν έδωσε ευκαιρίες στον Μιχαηλίδη, παρα μόνο στα playoffs...

8. Το πρόσφατο scouting report γνωστής ισπανικής ομάδας(της πρώτης 6άδας) για τον κάπταιν της Κ 19 του ΠΑΟΚ ανέφερε: τεχνίτης, αγκρέσιβ, με πολύ καλή μεταβίβαση, κοντινή και μακρινή (έχει βγάλει ήδη φήμη στην διεθνή πιάτσα σκάουτς για τις 40άρες μπαλιές του, είτε σε ευθεία, είτε διαγώνιες), με επιθετική άμυνα, καλός στον αέρα λόγω του σωστού τάιμινγκ στο άλμα και με γρήγορη σκέψη που εξισορροπεί πως δεν είναι γρήγορος.

9. Ιδιαίτερη μνεία γίνονται για τα "στημένα" του Μιχαηλίδη. Με ένα τέτοιο ισοφάρισε 2-2 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, "κλέβοντας" την εκτέλεση απο τον Μαουρίσιο ενώ κτυπάει μέχρι και κόρνερ. Δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι όχι μόνο βλέπουν στα χαρακτηριστικά του Μιχαηλίδη τον... Έλληνα Νταβίντ Λουίζ (βεβαίως αριστεροπόδαρος ο δικός μας , δεξιοπόδαρος της Άρσεναλ) αλλά έχουν συγκρίνει και τις εκτελέσεις τους στα φάουλ. Σύμφωνα με τις εν λόγω ... μετρήσεις και σε σχεση με τον Βραζιλιάνο άσο ο στόπερ του ΠΑΟΚ εκτελεί πιο δυνατά (η μπάλα φεύγει με μεγαλύτερη ταχύτητα)!!

Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365