Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο Οξφόρδης/Astra Zeneca – «Θετικά νέα ακόμη και αύριο»

Ακόμη και αύριο, Πέμπτη 16.07.2020, ενδέχεται να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην παγκόσμια μάχη για να ηττηθεί ο κορονοϊός. Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca. «Θολό» το τοπίο με την Φάση 1, την ώρα που πάνω από 100 εμβόλια δοκιμάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.


Ακόμη και αύριο, Πέμπτη 16.07.2020, ενδέχεται να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό που ετοιμάζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, δήλωσε επικαλούμενος πηγή ο πολιτικός συντάκτης του ITV Ρόμπερτ Πέστον.

Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται ήδη στις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός. Αυτοί όμως που το αναπτύσσουν δεν έχουν ακόμη αναφέρει τα αποτελέσματα της Φάσης 1 που θα έδειχναν αν είναι ασφαλές και αν προκαλεί ή όχι ανοσολογική απάντηση.

Ο κορονοϊός, η κούρσα για το εμβόλιο και οι ανακοινώσεις που αναμένονται άμεσα

Αυτοί που αναπτύσσουν το εμβόλιο είπαν αυτόν τον μήνα πως έχουν ενθαρρυνθεί από την ανοσολογική απάντηση που έχουν δει μέχρι τώρα στις δοκιμές και αναμένουν ότι θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν τα δεδομένα της Φάσης 1 μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Τα δεδομένα αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο Ρόιτερς πως η ομάδα περιμένει επιβεβαίωση από μια επιστημονική επιθεώρηση για την ημερομηνία μιας δημοσίευσης, αλλά δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε θα δημοσιευθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο Πέστον έγραψε σε καταχώριση σε μπλογκ: «Ακούω ότι θα υπάρξουν θετικά νέα σύντομα (ίσως αύριο) για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης για την Covid-19 που υποστηρίζεται από την AstraZeneca».

Περισσότερα από 100 εμβόλια αναπτύσσονται και δοκιμάζονται σ’ όλον τον κόσμο εναντίον της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365