Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

560.000 ευρώ στους Δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας από το Υπουργείο Εσωτερικών

Δελτίο Τύπου

Έπειτα από την θεομηνία-τυφώνα της  10ης Ιουλίου 2019,  εξαιτίας της οποίας κηρύχθηκε ο Νομός μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο Γιώργος Καρασμάνης στην συνάντηση που είχε στις 31-07-2019 με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, αφού του έθεσε το ζήτημα των ανυπολόγιστων ζημιών που προκλήθηκαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες όχι μόνο στην αγροτική παραγωγή, αλλά και σε υποδομές δημόσιες και ιδιωτικές, όπως δρόμους, κιόσκια, εγκαταστάσεις, στέγες κλπ, του ζήτησε να χρηματοδοτήσει μέσα από τα κονδύλια των φυσικών καταστροφών την αποκατάστασή τους. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συνεπής στην τότε δέσμευσή του προς τον Γιώργο Καρασμάνη ότι, αφού οι Δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν έστελναν τεκμηριωμένο φάκελο με όλα τα στοιχεία, θα προχωρούσε στην χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών, πράγματι, όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε από την πλευρά των Δημάρχων με την αποστολή όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων, υπέγραψε  χρηματοδότηση ύψους 230000 ευρώ για τον Δήμο Έδεσσας και 213000 ευρώ για τον Δήμο Σκύδρας. Ενώ ήδη ο Δήμος Αλμωπίας έλαβε από τον Μάρτιο του 2020 ποσό ύψους 116000 ευρώ.

 Όσον αφορά τον Δήμο Πέλλας ενημερώθηκε από το Γραφείο μας να καταθέσει φάκελο, όμως  σύμφωνα με δήλωσή του δεν υπέστη καμία ζημιά από την συγκεκριμένη θεομηνία και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365