Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: Η μη τήρηση των μέτρων θα φέρει νέα μέτρα - Κατέληξε μια γυναίκα στην Κρήτη

Τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός

Ο κορονοϊός παραμένει εδώ και απειλητικός με τους νεκρούς να είναι πλέον 201 και τα συνολικά κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 4.000, σύμφωνα και με την σημερινή αναφορά του ΕΟΔΥ.



Τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός και να μην υπάρξει διασπορά παραμένουν αναγκαία όπως τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ο κ. Δημόπουλος αναφορικά με το γεγονός πως έχουμε πλέον 95 κρούσματα στην Αττική μέσα σε 20 μέρες και για το πως μπορεί να περιοριστεί ο κορονοϊός στα αστικά κέντρα τόνισε πως “ είναι αναμενόμενη η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων για δυο λόγους. Πρώτα απ΄ όλα έχουμε μια αυξημένη κινητικότητα και τουρίστες στην ελληνική επικράτεια και το δεύτερο είναι πως υπάρχει μια χαλάρωση των μέτρων. Ο κορονοϊός εδώ ήταν πάντα και προστατευτήκαμε από αυτόν και πρέπει να εντείνουμε τα μέτρα αυτά. Δεν χρειάζονται αυστηρότερη μέτρα, χρειάζεται αυστηρότερη τήρηση των μέτρων που όλοι γνωρίζουμε”.

Παράλληλα επεσήμανε πως “γίνονται πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες εβδομάδες, επομένως αυτό έχει ως συνέπεια τη μεγαλύτερη διάγνωση ασυμπτωματικών ή ολιγοσυμπτωματικών περιπτώσεων”.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν οι ηλικιωμένοι αλλά και τα άτομα υψηλού κινδύνου.

Ο κ. Δημόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι “πρέπει να υπάρχει ένας περιορισμός, να μην αυξηθούν τα κρούσματα και να υπάρχει δυνατότητα ιχνηλάτισης, εντοπισμού και καραντίνας των κρουσμάτων ώστε να εμποδίσουμε την περαιτέρω διασπορά. Πιστεύω ότι αν παραμείνουμε σε αυτά τα νούμερα μέρα με την μέρα και δεν βλέπουμε να ξεφεύγουν σημαντικά είναι κάτι που θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με λιγότερα προβλήματα.

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε την μεγάλη σημασία που έχει τα ηλικιωμένα άτομα και άτομα με συνοσηρότητες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα αυτά καθώς είναι πιο ευάλωτοι για να νοσήσουν. Νομίζω ότι αυτό γίνεται καθώς παρά την αύξηση των κρουσμάτων δεν υπάρχει ανάλογη αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών και η βαριά νοσούντες ασθενείς είναι περιορισμένοι”.

Κατέληξε μια γυναίκα στην Κρήτη – Έφτασαν τους 201 οι νεκροί

Ακόμη έναν νεκρό είχαμε σήμερα από κορονοϊό με το τελευταίο θύμα της φονικής νόσου να καταγράφεται στην Κρήτη.

Πρόκειται για μια  ελληνοαμερικανίδα σύμφωνα με το flashnews που νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365