Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Δήλωση Δημάρχου Αλμωπίας σχετικά με την εκ νέου αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήλωση

Μπορείς να το πεις «η μπάλα στην εξέδρα». Μπορείς να το πεις κρύβομαι πίσω από μια δικαιολογία. Μπορείς να το πεις λάθος. Μπορείς να το πεις σημαντική καθυστέρηση. Μπορείς να το πεις μεγάλη αστοχία. Μπορείς να το πεις παραπλάνηση.Σίγουρα όμως δεν μπορείς να το πεις υπεύθυνη στάση και μαζί με όλα αυτά, έχουμε τους δήθεν που όλη την ώρα βρίσκονται σε διαρκή απόσταση από την πραγματικότητα και τα ουσιαστικά προβλήματα. Προβλήματα που λύνονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου. Σήμερα θα εγκρινόταν για τους προέδρους η πάγια προκαταβολή, μια πολύ σημαντική κίνηση που όμοιά της δεν έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια. 

Με λίγα λόγια, οι πρόεδροι θα είχαν χρήματα στην διάθεσή τους για να λύνουν τα προβλήματα των κοινοτήτων τους. Εννοείται, ότι θα πάει πίσω η όλη διαδικασία. Ας αναλογιστούν κάποιοι τη στάση τους. Επίσης, υπήρχε το θέμα που αφορούσε την μείωση της χρέωσης για τους κτηνοτρόφους σε ότι αφορά την κατανάλωση του νερού. Όπως και να χει, τα θέματα είναι όλα σοβαρά και γι’ αυτό το λόγο έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο μετά από αιτήματα είτε των δημοτών, είτε των υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα γράφτηκε στην ιστορία. 

Η Αλμωπία δεν μπορεί να μείνει πίσω. Οι μάσκες έπεσαν, καθώς και οι πραγματικές σκέψεις κάποιων. Ο κόσμος ξέρει και κανένας δεν μπορεί να τον κατευθύνει με παραπλανητικά δημοσιεύματα. Εξάλλου η συνταγή είναι αποτυχημένη και δοκιμασμένη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Η σημερινή αναβολή του δημοτικού συμβουλίου έχει ονόματα. Η σημερινή αναβολή έχει ευθύνες. Η σημερινή αναβολή δείχνει και δικαιώνει τον κόσμο για την επιλογή του. 

Η σημερινή αναβολή δείχνει και δικαιώνει για ποιο λόγο δεν συνεργάζεσαι με αρχηγούς παρατάξεων, που μόνο στόχο έχουν, την μη πραγματοποίηση προτάσεων για την ανάπτυξη του τόπου. Θα’ χουμε την ευκαιρία να συζητάμε δύο ώρες προ ημερήσιας, να κάνουμε τα βιντεάκια μας και όλα τα σχετικά. Ας μην ξεχνάμε όμως την ουσία. Οι κάτοικοι της Αλμωπίας δεν αξίζουν καθυστερήσεις, επειδή κάποιοι έχουν σκοπό να θίξουν την εικόνα του Δημάρχου (κ. Μπάτση, για κάποιους). 

Η Αλμωπία και η Αριδαία δεν θα μείνουν στάσιμες. Τα χρόνια περνάνε και η Αριδαία δεν έχει αποκτήσει ποιότητα. Ποιότητα αποκτάς όταν έχεις εμπορική αγορά για να ψωνίσεις, ποιότητα αποκτάς όταν έχεις πεζόδρομο χωρίς αυτοκίνητα, ποιότητα αποκτάς όταν απολαμβάνεις το φαγητό σου και το ποτό σου στο κέντρο της πόλης, χωρίς καυσαέριο και ηχορρύπανση από την μη διέλευση οχημάτων, ποιότητα αποκτάς όταν βλέπεις ανθρώπους γύρω σου σε εμπορική αγορά, ποιότητα αποκτάς όταν έχεις ασφάλεια για τον πεζό, για τα ΑΜΕΑ, τα μικρά παιδιά, ποιότητα αποκτάς κι όταν έχεις καλούς διαχειριστές blogs, οι οποίοι παρουσιάζουν αντικειμενικά την πραγματικότητα και όχι μεροληπτικά. 

Ειλικρινά, για μερικούς δεν έπεσα από τα σύννεφα και δεν περίμενα κάτι παραπάνω. Συγκεκριμένος λόγος, συγκεκριμένος ρόλος (βλ. για παράδειγμα την προηγούμενη δημοτική αρχή).  

Τώρα, αν κάποια δημοσιεύματα στερούνται σοβαρότητας, τα προσπερνάω. Οι αποφάσεις λαμβάνονται για τους πολίτες, πολίτες είμαστε κι εμείς και κινούμαστε καθημερινά στην αγορά. Συζητάμε, ακούμε, προτείνουμε, υλοποιούμε έργα και προτάσεις που κάποιοι δεν έχουν ακουμπήσει για δεκαετίες. 

Η Αριδαία για το καπρίτσιο κάποιων, έχασε προγράμματα τα οποία ήταν έτοιμα, που απλά σταμάτησαν και δεν υλοποιήθηκαν λόγω πολιτικού κόστους και μόνο. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν χάνουμε χρόνο, προχωράμε μπροστά. 

Η πολιτική θέλει κότσια και η δημοσιογραφία σοβαρότητα.  

3 σχόλια:

 1. Τελικά Χρηστάρα έπεσες από τα σύννεφα ή όχι, Για να ξέρουμε δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εαν πραγματικά ο Δήμαρχος Κος Μπάτσης ενδιαφερόταν θα υιοθετούσε την πρόταση του Κου Χατζηδημητρίου και θα έκανε πραγματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έστω και την Παρασκευή. Αλλά μάλλον ο Δήμαρχος δεν σκέφτεται σωστά και σίγουρα δεν ακούει καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαλια κειμενο. Δεν καταλαβα τιποτα. Ειχαν θεμα σημερα για τους προεδρους και τους πεζοδρομους;
  Εκτος θεματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365