Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Θ. Τζάκρη - Συνάντηση με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Δελτίο τύπου:

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση, σήμερα Δευτέρα 13-7-2020, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Σίμο Φωστηρόπουλο και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επικείμενη λήξη των ατομικών συμβάσεων εργασίας των καθαριστριών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.


Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το  2016 είχε καθιερώσει την διαδικασία προσλήψεων των εργαζομένων τόσο στην καθαριότητα όσο και στην σίτιση και την φύλαξη, μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας απευθείας με το Νοσοκομείο, με κριτήρια που τελούσαν υπό την έγκριση του ΑΣΕΠ , διαδικασία η οποία απέβαινε επωφελέστερη τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους  από άποψη μισθολογική και συνθηκών εργασίας όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε έως και 30% λιγότερο από ό,τι στον εργολάβο, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι αμείβονταν ως και 250-300 ευρώ περισσότερο από ό,τι οι εργαζόμενοι στον ιδιώτη- εργολάβο. 

Η μοναδική λύση για να μη βρεθούν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας,  είναι η παράταση, λόγω κορωνοϊού, των ατομικών συμβάσεων εργασίας μέχρι τέλους του έτους και ταυτόχρονα η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για διετείς ατομικές συμβάσεις εργασίας τόσο στην καθαριότητα όσο και στην φύλαξη και την σίτιση του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταργηθεί και βρίσκεται ακόμη σε ισχύ. 

Μετά την συνάντηση αυτή η κυρία Τζάκρη έκανε την εξής δήλωση: «Στο θέμα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, οι οποίες έδωσαν και αυτές την μάχη τους για την θωράκιση της Πέλλας από τον κορωνοϊό, ήταν αυτονόητο ότι όφειλα να απαιτήσω, στην βάση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, την παράταση των συμβάσεών τους για τέσσερις μήνες και ταυτόχρονα την προκήρυξη νέου διαγωνισμού έτσι ώστε οι συμπολίτισσες που εκπαιδεύτηκαν στα πρωτόκολλα καθαριότητας κατά την κρίση του κορωνοϊού να μην υποκατασταθούν από έναν εργολάβο, ο οποίος άθελά του μπορεί να δημιουργήσει μείζον κενό ασφάλειας σε μια περίοδο που η πανδημία παραμένει ενεργή και τα κρούσματα αυξάνονται.

Δεν είναι ώρα η κυβέρνηση να κάνει ασκήσεις εργασιακού νεοφιλελευθερισμού. Είναι ώρα να κρατήσουν όλες οι πλευρές στάση ευθύνης υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και του υπέρτατου αγαθού της υγείας».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365